Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Τέρμα οι δικαιολογίες!



Ο ένας τους βρώμαγε, ο άλλος τους ξίνιζε. Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκονται πλέον οι Μπάντοβιτς-Νινιάδης που είναι αρεστοί σχεδόν σε όλους. Οι παίκτες πρέπει τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Είναι βασικό για την ψυχολογία μίας ομάδας να υπάρχει αμφίδρομα καλή σχέση με τον προπονητή.

Θα θυμάστε βεβαίως πως για τον Τιμούρ Κετσπάγια δεν πρέπει να υπήρχαν πάνω από 2-3 παίκτες που να έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά γι' αυτόν. Καλά έκαναν, δεν κατηγορούμε κανέναν.

Το θέμα όμως είναι το καλό του συνόλου. Κάτι που δεν επιτεύχθηκε ούτε με τον Ζίκο, έστω κι αν ο βραζιλιάνος είχε κάπως καλύτερη επιρροή μέσα στην ομάδα, συγκριτικά πάντα με τον γεωργιανό και σίγουρα στο ξεκίνημα του. Μετά όμως…

Σαφώς ο Μπάντοβιτς με τον Νινιάδη διατηρούν ισχυρότερους και φιλικότερους δεσμούς με το μεγαλύτερο - αν όχι όλο- ποσοστό των παικτών. Ίσως να μην είναι τυχαίες λόγω αυτής της σχέσης, οι νίκες από καρδιάς που πήραν κατά της Άλκμααρ στο "Καραϊσκάκη" και του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και από σκορ 0-1 εναντίον τους.

Είναι ολοφάνερο πως η διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη έπραξε με γνώμονα τα αποτελέσματα, την κάκιστη σχέση εξέδρας-Ζίκο, αλλά βεβαίως και στο πως θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στα αποδυτήρια ώστε η ομάδα να πάει ενωμένη ως το τέλος κι όχι σαν σκορποχώρι. Άμα είναι να παλέψουν για τον τίτλο, πρέπει να γίνει μέσα από ομαδική προσπάθεια και κυρίως από τη μεριά των παικτών.

Όχι ότι αμφισβητούνται οι ικανότητες του Μπάντοβιτς. Αλλά αυτή τουλάχιστον τη στιγμή το μεγαλύτερο προσόν του δεν είναι οι προπονητικές του γνώσεις (που δεν είναι λίγες και αν μη τι άλλο ξέρει πως να τοποθετήσει στη σωστή θέση τον κάθε παίκτη,) αλλά η καλή αύρα που τον συνοδεύει σε σχέση με κάθε έναν παίκτη της ομάδας. Που τώρα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους…

GAVROS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: