Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Να σταματήσουν την αντιπαράθεση ζήτησε ο κ. Σαμαράς από Μαρκόπουλο και Κεδίκογλου


Να σταματήσουν την μεταξύ τους αντιπαράθεση ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς από τους δύο βουλευτές Ευβοίας του κόμματός του κ.κ. Σίμο Κεδίκογλου και Κώστα Μαρκόπουλο.

Το θέμα ξεκίνησε πριν από ενάμισι μήνα όταν ο κ. Κεδίκογλου έκανε ερώτηση στη βουλή στη νυν υπουργό Τουρισμού ζητώντας να γίνει διαχειριστικός έλεγχος για το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ στην Αιδηψό.

Μεταξύ των δύο βουλευτών και ανταγωνιστών στην Εύβοια υπάρχει καχυποψία και η αντιπαράθεσή τους κλιμακώθηκε με παρασκηνιακές διαρροές και δημόσιες δηλώσεις.

Την Κυριακή ο κ. Μαρκόπουλος μιλώντας σε κοπή πίττας στην Χαλκίδα είπε ότι «υπάρχουν συνάδελφοι δεν πέρασαν ποτέ το κατώφλι του υπουργείου, είτε για να με συμβουλέψουν είτε για να με ρωτήσουν, και σήμερα ζητούν από την υπουργό του ΠΑΣΟΚ να δώσει πληροφορίες για εμένα.

Ο κ. Κεδίκογλου αντέδρασε έντονα και ζήτησε από τον κ. Μαρκόπουλο «να ανακαλέσει, αλλιώς θα είναι κοινός συκοφάντης». Ο κ. Κεδίκογλου όμως πήγε και στην Ρηγίλλης και έδωσε εξηγήσεις στον κ. Σαμαρά (τον είδε για λίγο στα όρθια ανάμεσα στα ραντεβού του) για το θέμα από την πλευρά του.

Κατόπιν τούτου πήγε στην Ρηγίλλης και ο κ. Μαρκόπουλος ο οποίος είδε τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο (γιατί εκείνη την ώρα ο κ. Σαμαράς είχε ραντεβού με τον αμερικανό πρέσβη κ. Σπέκχαρντ). Και στους δύο βουλευτές πάντως δόθηκε η αυστηρή σύσταση του κ. Σαμαρά να τα βρουν και σε κάθε περίπτωση να τελειώσουν την διαμάχη τους.

Ο κ. Μαρκόπουλος ήταν κοντά στον κ. Σαμαρά την προεκλογική περίοδο ενώ ο κ. Κεδίκογλου ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα της κ. Μπακογιάννη που έκανε προσωπικές επιθέσεις στον νυν πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Μαρκόπουλος είχε ζητήσει στήριξη από τον κ. Σαμαρά για τις επιθέσεις που δέχεται όχι μόνο από τον κ. Κεδίκογλου αλλά και από άλλα εσωκομματικά κέντρα και από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: