Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Η πιο μεγάλη στιγμή της ρωσικής Αεροπορίας: Η πρώτη πτήση του PAK-FA (βίντεο)







Μετά από αναμονή δύο δεκαετιών πριν δύο ώρες Ελλάδος, μεσημέρι όμως στο Κομσομολσκ ον Αμούρ ήρθε η μεγάλη στιμή της ρωσικής Αεροπορίας: Η πρώτη πτήση του νέου ρωσικού μαχητικού πέμπτης γενιάς PAK-FA.

Image
Snapshot από το βίντεο.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις του ρωσικού Τύπου, η πρώτη πτήση ήταν απολύτως επιτυχής και κράτησε περίπου 40 λεπτά με τον πιλότο Σεργκέι Μπογκντάν στα χειριστήρια.

Η επιλογή του συγκεκριμένου πιλότου ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη καθώς έχει ήδη εκπαιδευθεί και έχει μεγάλη εμπειρία στα υποσυστήματα του Su-35BM, πολλά από τα οποία έχουν σε πρώτη φάση εγκατασταθεί και στο PAK-FA.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται τέλος σε αναβολές ετών και ουσιαστικά τερματίζεται ίσως η μεγαλύτερη αμφισβήτηση που δέχτηκε μέχρι σήμερα η ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία. Ακολουθεί σχετικό βίντεο.

To ανωτέρω βίντεο δεν απεικονίζει την πρώτη πτήση, αλλά την δοκιμή τροχοδρόμησης που πραγματοποιήθηκε χθες με ανασήκωση του μπροστινού σκέλους προσγείωσης. Παρόλαυτά, είναι το πρώτο βίντεο που απεικονίζει το πραγματικό μαχητικό.

Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση το PAK-FA ενσωματώνει τους «συμβατικούς» κινητήρες 117S μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των δικών του κινητήρων νέας σχεδίασης.

Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν στην συνέχεια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: