Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ο Μέλμπεργκ σας εκθέτει...




Ο κόσμος «βράζει» και με το δίκιο του. Και όσο δεν βλέπει φως στο τούνελ ή να βγει κάποιος υπεύθυνα να του δώσει πειστικές απαντήσεις, τόσο περισσότερο μαζεύει μέσα του θυμό. Εκείνο που απογοητεύει τους φίλους της ομάδας, δεν είναι τόσο τα άσχημα αποτελέσματα.

Αυτό που δεν ανέχεται ο περήφανος φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού είναι η απάθεια. Η αλαζονεία, οι εγωϊσμοί, η κοροϊδία και το δημοσιο υπαληλλίκι. Εμείς πρώτοι από εδώ θίξαμε τα λάθη της διοίκησης. Το κάναμε έγκαιρα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, όταν ακόμα όλοι οι άλλοι έβλεπαν άλλα, ωστόσο, δεν έγιναν αυτά που έπρεπε. Σε αυτό που θέλουμε να σταθούμε σε τούτο το κείμενο είναι στους ποδοσφαιριστές.

Ο Κετσπάγια έκανε τεράστια λάθη, στη φυσική κατάσταση, στην τακτική, στην ψυχολογία των παιτκών, η ομάδα ήταν γεμάτη τραυματίες, ωστόσο, με το που έγινε η αλλαγή τον Σεπτέμβριο, με τον Μπάντοβιτς, οι ποδοσφαιριστές «έτρωγαν σίδερα» στην Τούμπα, παίρνοντας μία παλικαρίσια νίκη. Χθες στο Καραϊσκάκη, παρόλα τα λάθη του Ζίκο και παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, οι περισσότεροι ήταν «εξαφανισμένοι».

Και ο κόσμος απορεί. Πως είναι δυνατόν, ο Μέλμπεργκ να τρέχει ακατάπαυστα, να κλείνει «τρύπες», να κόβει, να πασάρει, να μοιράζει, να κάνει τάκλιν, να παίζει ακόμη και αριστερό χαφ και από την άλλη να υπάρχουν παίκτες που να μην μπορούν «να πάρουν τα πόδια τους»;

Μήπως και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν φρόντισαν να δουλέψουν οι ίδιοι, από μόνοι τους, στις προπονήσεις; Μήπως κοιτούσαν πότε θα περάσει η ώρα να τελειώσει η προπόνηση και να φύγουν από του Ρέντη; Μήπως επαναπαύτηκαν με το ότι όλα τα βάρη και το ανάθεμα θα πέσει στις πλάτες του Κετσπάγια, του Ζίκο και του εκάστοτε προπονητή;

Ο Μέλμπεργκ παίζει συνεχώς, έχει τόσα 90λεπτα στα πόδια του, ακόμη κι όταν έχει κάποιο μικροτραυματισμό ή ίωση φροντίζει να κάνει αυτά που πρέπει, ώστε να μη λείψει από την ομάδα, κι από την άλλη, κάποιοι τα έχουν φορτώσει στον κόκκορα.

Αν δεν φροντίσουν να συνέλθουν σύντομα, να βάλουν κάτω τον ποπό τους και να στρωθούν στη δουλειά, την επόμενη φορά θα επανέλθουμε με ονόματα και θα αναφέρουμε με λεπτομέρειες πως δούλεψαν και πως κινήθηκαν από τον περασμένο Ιούλιο στην ομάδα.

ΓΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: