Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Γιατί «έπεσε» το «κάστρο»...





Δέκα βαθμούς έχει χάσει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός στο Φάληρο. Την πάλαι ποτέ απόρθητη έδρα. Αυτοί οι βαθμοί ουσιαστικά είναι που κρίνουν ως τώρα και τη μάχη του τίτλου, αφού με αυτούς τους βαθμούς στην τσέπη, ο θρύλος θα ήταν στο +2 κι όχι στο -8 που βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής.

Από την αρχή της σεζόν, εκείνοι που γνώριζαν, έλεγαν ότι οι Ερυθρόλευκοι πιο εύκολα θα μπορέσουν να πάρουν βαθμούς εκτός έδρας παρά εντός. Και είχαν τους λόγους τους, οι οποίοι αποδείχθηκαν σωστοί στην πορεία. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε εκτός έδρας ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά έχασε και από τους δύο στην έδρα του.

Σε όσα παιχνίδια οι αντίπαλοι ανοίχθηκαν και προσπάθησαν να επιτεθούν, οι παίκτες του θρύλου εκμεταλλεύθηκαν τους κενούς χώρους και κατάφεραν να μαζέψουν τους βαθμούς, έστω και στο γκολ. Σε όσα παιχνίδια, όμως, έπρεπε εκείνοι να κάνουν παιχνίδι και να κυριαρχήσουν το πρόβλημα ήταν τεράστιο.

Ο φετινός Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τρία μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο είναι η έλλειψη λύσεων από τη μέση και μπροστά, αφού μέχρι πριν μια βδομάδα δεν είχε αριστερό εξτρέμ και εναλλακτική λύση του Μήτρογλου που τράβηξε το περισσότερο κουπί. Τώρα που μπήκαν στο πλάνο Ντάτολο, Ντάρμπισιρ και Λούα Λούα, λείπει ο πιο γρήγορος παίκτης της ομάδας Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Συν ότι φέτος ο θρύλος έχει την πιο αργή ραχοκοκαλιά των τελευταίων χρόνων και η μπάλα φτάνει μπροστά με χρονοκαθυστέρηση. Από τα κεντρικά χαφ της ομάδας (Ντουντού, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Στολτίδης) δεν είναι ούτε ένας ταχύς, άρα κόντρα σε ομάδες που παίζουν οργανωμένα και σφιχτά στο κέντρο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ειδικά από τη στιγμή που και η φυσική κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί περιμένουν ακόμη και τώρα έναν γρήγορο οργανωτή που μπορεί να παίξει και στα άκρα όπως ο Νάτσο Σκόκο, αλλά κι έναν ακόμη σφαιράτο κυνηγό που θα μπορεί να διασπά κλειστές άμυνες, ρόλο που μπορεί να παίξει με επιτυχία ο Νέρι Καστίγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: