Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Οχι άλλη πίκρα

Θα κινηθώ στο ίδιο μήκος κύματος και στους ίδιους τόνους με χθες. Στον Ολυμπιακό έχουν γίνει πολλά και τραγικά λάθη, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως νομοτελειακά όλα τα πράγματα έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» με λογική, καθαρό μυαλό και ψυχραιμία θα πρέπει να τα βάλουν κάτω σε όλα τα επίπεδα και να μην απογοητεύσουν άλλο τον κόσμο.
Ξέρω πως συζήτηση για τίτλο αυτή τη στιγμή, με την ομάδα να παρουσιάζει αυτά τα χάλια, δεν μπορεί να γίνει.
Κατανοώ επίσης πως ο Ολυμπιακός με την εικόνα που έχει αφήνει περιθώρια να ανοίγει η όρεξη των υπόλοιπων διεκδικητών της δεύτερης θέσης.

Ο Θρύλος θα πρέπει να αναδιοργανωθεί, λοιπόν, ώστε ν' ανεβάσει την απόδοσή του, να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια και να σταθεροποιηθεί σε κάποια στάνταρ που θα τον κάνουν αφεντικό για τη δεύτερη θέση.

Θα πρέπει ταυτόχρονα να παίξει καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός έως το τέλος, για να αποζημιώσει το κοινό του, που αυτή τη στιγμή είναι σαφέστατα πληγωμένο, όχι μόνο για τις αποτυχίες, αλλά και για την αποκαρδιωτική εικόνα που έχει η ομάδα.
Να μην ξεχνάμε πως υπάρχει και το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπορντό κι εκεί ο Θρύλος θα έχει την ευκαιρία, εφόσον σουλουπωθεί και με τα νέα αποκτήματα συμμαζευτεί, να παλέψει όσο μπορεί απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα.

Μια πρόκριση στην Ευρώπη θα ήταν σίγουρα ένα «μαξιλάρι» για να ακουμπήσουν και να ανακουφιστούν από την απογοήτευσή τους όλοι. Γι' αυτό και ο Θρύλος θα πρέπει να τα δώσει όλα γι' αυτόν τον σκοπό.
Από εκεί και πέρα, πρέπει να επικρατήσουν πάνω απ' όλα η λογική και η ψυχραιμία.

Μπάμπης Χριστόγλου

www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: