Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




Αντιμέτωπος με τρεις άγνωστους ληστές βρέθηκε σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα ένας περιπτεράς στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Τρία άτομα πλησίασαν το περίπτερο του άτυχου άνδρα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρμονίας και Απόλλωνος.

Στη συνέχεια ζήτησαν να τους δώσει τις εισπράξεις της ημέρας, αλλά κατά την αντίσταση του ιδιοκτήτη, τον χτύπησαν στο κεφάλι, άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και στη συνέχεια διέφυγαν.
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών


Εισέβαλαν με καραμπίνα σε βενζινάδικο

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες σε πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο βρίσκεται στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο πρατήριο με την απειλή καραμπίνας, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια έγιναν καπνός.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους



Έγραψαν συνθήματα σε 11 αυτοκίνητα

Αντιμέτωποι με ένα εξοργιστικό θέαμα ήρθαν χθες έντεκα ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην πόλη της Πάτρας.

Άγνωστοι δράστες, χρησιμοποιώντας μπογιές, ανέγραψαν διάφορα συνθήματα σε έντεκα σταθμευμένα οχήματα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσουν φθορές.

Μετά από τις καταγγελίες των κατοίκων, η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.



Αποπειράθηκαν να «ξηλώσουν» ΑΤΜ

Δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σε Αχαρνές και Ίλιον επιχείρησαν να «ξηλώσουν» άγνωστοι τα ξημερώματα. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες δεν τα κατάφεραν και αποχώρησαν με άδεια χέρια.

Στις 4:41, άγνωστοι προσπάθησαν να αποκολλήσουν το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι εγκατεστημένο στο παρκινγκ του super market LIDL, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 216.

Ωστόσο, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, με αποτέλεσμα οι δράστες να διαφύγουν με κλεμμένο φορτηγάκι, με το οποίο σκόπευαν να μεταφέρουν το ΑΤΜ.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 5:09, άγνωστοι επιχείρησαν να διαρρήξουν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Εθνικής Τράπεζας που είναι εγκατεστημένο σε κιόσκι, στην πλατεία Κιλελέρ, στο Ίλιον.

Για άγνωστο λόγο, εγκατέλειψαν την προσπάθεια και έφυγαν με άδεια χέρια.


Άρπαξαν 500 ευρώ από πρακτορείο ΟΠΑΠ

Πρακτορείο ΟΠΑΠ, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Καλλιθέας, λήστεψαν χθες το απόγευμα αδίστακτοι κακοποιοί.

Δύο άγνωστοι εισήλθαν χθες, στις 19:20, στο πρακτορείο επί της οδού Σοφοκλέους και, φωνάζοντας «Ληστεία», προέταξαν τα όπλα τους και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ταμείο, άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Θα πουλούσαν τρία αρχαία αντικείμενα σε αστυνομικό, ο οποίος προσποιείτο τον πελάτη, έναντι 1.400.000 ευρώ.

Ο λόγος για τρεις Έλληνες, 33, 34 και 44 ετών, που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Νέο Ψυχικό μετά από συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Οι δράστες είχαν στην κατοχή τους και θα έβγαζαν στο «σφυρί» μία μαρμάρινη αττική επιτύμβια στήλη, εγχάρακτη με παραστάσεις, διαστάσεων 39Χ28 εκατοστά του 4ου- 5ου π.Χ αιώνα, ένα χάλκινο άλογο, διαστάσεων 13Χ5 εκατοστά, ανατολίτικης προέλευσης και μία ένθρονη χάλκινη μορφή, διαστάσεων 13Χ5 εκατοστά, ανατολίτικης προέλευσης.

Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς» και θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Συνελήφθησαν οι ληστές του βενζινάδικου

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι δύο δράστες, που, με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας, λήστεψαν χθες το μεσημέρι βενζινάδικο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας,

Κατά τη σύλληψη, οι ληστές είχαν στην κατοχή τους το όπλο με το οποίο ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, 300 ευρώ, μέρος της λείας που αποκόμισαν και μία μοτοσικλέτα, με την οποία είχαν διαφύγει.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.



Οι κορνίζες περιείχαν… ηρωίνη

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται… Δύο αλλοδαποί, ένας 48χρονος Τούρκος και ένας 35χρονος Ιρανός συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» επ΄ αυτοφώρω, την ώρα που παραλάμβαναν δέμα με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι αλλοδαποί ήταν παραλήπτες ενός ασυνόδευτου δέματος από τη Φρανκφούρτη, το οποίο περιείχε κορνίζες και ένα ρολόι.

Ωστόσο, κατόπιν ελέγχου εντοπίστηκαν 4 κιλά και 360 γραμμάρια (!) ηρωίνη.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα.


Στη… φάκα της αστυνομίας αλλοδαπός κακοποιός

Δύο αλλοδαποί, ένας 33χρονος Ιρακινός και ένας 22χρονος Αλγερινός, διαπληκτίστηκαν για άγνωστη αφορμή στις 2:30 τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Μάρνης.

Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ο 33χρονος δεν δίστασε να βγάλει μαχαίρι και να τραυματίσει με αυτό στον μηρό τον 22χρονο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.


Ανήλικος έπεσε στη ρόδα του αυτοκινήτου του κλέφτη

Δύο άγνωστοι επιτέθηκαν σε τρεις ανηλίκους την ώρα που βρίσκονταν στη διασταύρωση των οδών Σαράφη και Αγίου Δημητρίου στην Αγία Βαρβάρα.

Οι κακοποιοί ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας τους νεαρούς και τους αφαίρεσαν τα δύο κινητά που είχαν πάνω τους και στη συνέχεια μπήκαν σε αυτοκίνητο.

Όμως, ο ένας ανήλικος θέλησε να τους σταματήσει και έπεσε μπροστά στο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.



«Σήκωσαν» τις εισπράξεις από καφετέρια στη Θεσσαλονίκη

Ληστεία έγινε χθες βράδυ, στις 22:00, εις βάρος ιδιοκτήτριας καφετέριας στη Θεσσαλονίκη, επί της Συμμαχικής Οδού.

Συγκεκριμένα, δύο άγνωστοι, οι οποίοι είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στην καφετέρια - μπαρ και με την απειλή όπλου και μαχαιριού ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια.

Στη συνέχεια της απέσπασαν το ποσό των 3.500 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.



Ανήλικη μετέφερε σαπούνι με ναρκωτικά σε κρατούμενο

Επιχείρησε να «περάσει» στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης ένα σαπούνι, μέσα στο οποίο είχε κρύψει 0,6 γραμμάριο ηρωίνη, η οποία θα κατέληγε σε 25χρονο κρατούμενο. Η 17χρονη Ρωσίδα ωστόσο έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Εκτός από την ίδια, συνελήφθησαν και οι γονείς της με την κατηγορία της «παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων».

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης




Άρπαξαν τσάντα αλλοδαπού με 80 ευρώ

Αλλοδαπός δέχθηκε επίθεση από άγνωστο χθες βράδυ, στις 9, κι ενώ βάδιζε επί της οδού Σκοπευτηρίου 10-12 στην Καισαριανή.

Ο δράστης απείλησε με όπλο τον αλλοδαπό και του αφαίρεσε την τσάντα, η οποία περιείχε το ποσό των 80 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα.

Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

Τηλεφώνημα για βόμβα σε Ευελπίδων και Εθνική Τράπεζα

Νέα αναστάτωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, τα οποία έχουν εκκενωθεί μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος προειδοποιούσε ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες στα κτίρια 8 και 9.

Ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 11:38 σε τέσσερις εφημερίδες, τα ΝΕΑ, τον Ριζοσπάστη, την Ελευθεροτυπία και την Καθημερινή και έδωσε περιθώριο 90 λεπτών.

Κλειστοί οι γύρω δρόμοι από τα δικαστήρια.

Επί τόπου βρίσκονται πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:15, άγνωστος τηλεφώνησε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην Εθνική Τράπεζα, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου. Όπως ανέφερε, η βόμβα θα εκραγεί σε 19 λεπτά.

Πατέρας και γιος έκλεβαν ρεύμα

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται αντιμέτωποι πατέρας και γιος από την Πέλλα, οι οποίοι «πιάστηκαν» να κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και τον 55χρονο πατέρα του, ιδιοκτήτες σπιτιού στην Κρύα Βρύση Πέλλας, οι οποίοι τροποποίησαν τον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος με σκοπό να αποκρύψουν την πραγματική κατανάλωση.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το κόστος ζημίας ανέρχεται στο ποσό των 1.160 ευρώ.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.




Μπλόκο σε 512.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Φορτίο εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο περιείχε 512.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων από το Ντουμπάι, κατέσχεσαν υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ΥπΕΕ.

Τα τσιγάρα, που ήταν συσκευασμένα σε 1.028 χαρτοκιβώτια, εντοπίστηκαν στις 20 Ιανουαρίου στον χώρο ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ.

Έχοντας προφανώς αντιληφθεί ότι κάτι πήγαινε στραβά, και για να αποφύγει την κατάσχεση, ο φορτωτής στις 19/1/2010 απέστειλε e-mail στη ναυτιλιακή εταιρεία που μετέφερε το φορτίο στον Πειραιά, προκειμένου το εμπορευματοκιβώτιο να επιστρέψει και πάλι στο Ντουμπάι..

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στον Άγνωστο Στρατιώτη

Φάρσα αποδείχθηκε πως ήταν το τηλεφώνημα για βόμβα στον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Οι Λ. Βασ. Σοφίας και Αμαλίας έκλεισαν για μισή ώρα περίπου, μέχρι η Αστυνομία να πραγματοποιήσει τον σχετικό έλεγχο.

Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης διεξάγεται πλέον ομαλά.



Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα σε τράπεζα

Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα, που έκανε άγνωστος άνδρας στο τηλεφωνικό κέντρο του «100» στις 15:06, και στο οποίο ανέφερε ότι θα εκραγεί βόμβα στο υποκατάστημα της τράπεζας «Citibank» που βρίσκεται στην πλατεία Κάνιγγος.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι σε έρευνα που ακολούθησε δεν εντόπισαν τίποτα ύποπτο, εκτός από μια μπαγκαζιέρα, η οποία ερευνήθηκε χωρίς κάποιο ύποπτο εύρημα.

Κατάπιε ηρωίνη, για να αποφύγει τη σύλληψη

Ο λόγος για ένα 31χρονο κάτοικο Πύργου, ο οποίος, για να μην συλληφθεί, δεν δίστασε να καταπιεί την ηρωίνη που είχε στην κατοχή του.

Η δράση του 31χρονου ήταν γνωστή το τελευταίο διάστημα στη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου, καθώς προμήθευε χρήστες στις περιοχές του Πελοπίου και της Ολυμπίας.

Χθες το μεσημέρι, άνδρες της Τροχαίας που είχαν ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους του έκαναν σήμα, για να σταματήσει για έλεγχο, αυτός όμως ανέπτυξε ταχύτητα. Αμέσως άρχισαν να τον καταδιώκουν και κατάφεραν να τον σταματήσουν στην Παλαιοβαρβάσαινα.

Μόλις οι αστυνομικοί πλησίασαν το όχημά του, τον είδαν να καταπίνει την ηρωίνη που είχε πάνω του.

Αμέσως τον πήραν και τον πήγαν πρώτα στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου η παθολογική δεν εφημέρευε και μετά στην Αμαλιάδα, όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις.

Σε έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του, βρήκαν μικροποσότητα χασίς και εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούσε για τον διαχωρισμό της ηρωίνης σε δόσεις.

Πηγή: Πατρίς



Διάρρηξη στο γραφείο του Κώστα Τασούλα

Ένα laptop είναι η λεία των ληστών που διέρρηξαν το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ιωαννίνων, Κώστα Τασούλα, που βρίσκεται στην οδό Κάνιγγος 5.

Τη διάρρηξη διαπίστωσαν σήμερα το πρωί οι συνεργάτες του κ. Τασούλα, όταν άνοιξαν την πόρτα και αντίκρισαν το γραφείο του 1ου ορόφου να είναι ανάστατο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και οι δράστες αναζητούνται.



Γκαζάκια στο γραφείο του Κώστα Σημίτη

Δύο άγνωστοι έβαλαν γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σύμφωνα με την αστυνομία ενώ διαψεύστηκαν οι φήμες που ήθελαν εγκλωβισμένους στο κτίριο.

Η πυροσβεστική μάλιστα έχει εκκενώσει το κτίριο και η μικρής έκταση φωτιά έχει σβήσει.

Το γραφεία βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας 45, στον πέμπτο όροφο.


ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: