Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Τώρα για το τώρα, τώρα για το μετά!



Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει καταφέρει σε αυτό το διάστημα της παντοκρατορίας της να διαχειριστεί διάφορες κρίσεις που είχαν προκαλέσει κυρίως κάποια αρνητικά αποτελέσματα και βαριές ήττες. Όπως τα επτά γκολ από την Γιουβέντους, όπως τα τέσσερα από την ΑΕΚ του Ριβάλντο, όπως οι τεσσάρες από την Βαλένθια και την Λιόν στην εποχή του Σόλιντ μέσα στο Καραϊσκάκη.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης και η ομάδα είχαν καταφέρει να αντέξουν στην πίεση και στην ίδια ατμόσφαιρα αναταραχής και να βγουν σύντομα πιο δυνατοί, απαντώντας με σειρά από νίκες και τίτλους. Είχαν δείξει αποφασιστικότητα και πυγμή, είχαν φροντίσει με τις κινήσεις τους και τα αποτελέσματά τους να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη και την ηρεμία.

Το ίδιο, φυσικά, μπορεί να γίνει και σε αυτήν την περίοδο κρίσης που διέρχεται ο Ολυμπιακός. Έστω και αν σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να υπάρξει διαχείριση μιας κατάστασης που δεν έχει ξαναπεράσει τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος στο ποδόσφαιρο. Να είναι δηλαδή τόσο μακριά από τον στόχο του τίτλου, να έχει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα φόρμας και να έχει μπροστά της «άγνωστες διοργανώσεις», όπως τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, τα οποία μάλιστα θα είναι εφέτος πολύ πιο δύσκολα από τις προηγούμενες χρονιές (που έπαιζαν όλοι για να βγει δεύτερος ο ΠΑΟ).

Η πρόκληση που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός αυτή την ώρα είναι μεγάλη. Γιατί θα πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις για την επόμενη χρονιά και να μην επαναλάβει τα λάθη της φετινής. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει να ασχολείται και με την τρέχουσα σεζόν, η οποία έχει ακόμη πολύ ψωμί με 17 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και τις μάχες με την Μπορντό. Η απογοήτευση για τον χαμένο τίτλο δεν μπορεί να κυλάει στο αίμα της ομάδας και να την συνοδεύει στο υπόλοιπο της περιόδου, διότι τότε οι συνέπειες θα είναι ακόμη χειρότερες.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει περάσει ξανά κι άλλα σε βάρος του ξεσπάσματα, όπως τότε με την ιστορία του Ριβάλντο, όπως όταν εμφανιζόταν ως Σκρουτζ σε πρωτοσέλιδα και άκουγε ένα ολόκληρο γήπεδο να ουρλιάζει ότι ονειρεύεται αλλιώς τον Ολυμπιακό.

Έχει την εμπειρία, τη διάθεση και το πείσμα για να αντέξει και τώρα και να πάρει αποφάσεις που θα κάνουν ξανά τον Ολυμπιακό κυρίαρχο και την ομάδα δυνατή και ελκυστική. Για όλα μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις και αμφισβητήσεις, για τη δυνατότητα του να έχει την ομάδα πρώτη και καλύτερη όπως και για το πάθος του για τον Ολυμπιακό, όποιος έχει μιλήσει έστω και μία φορά μαζί του δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία.

Χρήστος Μεγγλίδης

RED PLANET

Δεν υπάρχουν σχόλια: