Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Νέα παρέμβαση Βουλγαρίας για τα αγροτικά μπλόκα

Πρόσκληση για σύσκεψη επί βουλγαρικού εδάφους

Μετά τον πρωθυπουργό της χώρας, ο νομάρχης του Μπλαγκόεβγκραντ προσκάλεσε το νομάρχη Σερρών, Στέφανο Φωτιάδη, σε σύσκεψη επί βουλγαρικού εδάφους, παρουσία του Βούλγαρου υπουργού Γεωργίας και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να αναζητηθεί λύση για το θέμα των μπλόκων και να μεταφερθεί στους αγρότες το αίτημα να ανοίξουν το τελωνείο του Προμαχώνα. Το τελωνείο τελικά άνοιξε και η κίνηση ομαλοποιήθηκε. Ωστόσο, οι αγρότες δηλώνουν ότι πρόκειται να το ξανακλείσουν.

Στο μεταξύ, κλειστές παραμένουν μέχρι τις 4 το απόγευμα οι παρακαμπτήριες των Τεμπών, δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Κλειστή είναι και η εθνική οδός Πύργου-Πατρών, στο ύψος της βιομηχανικής ζώνης.

Στο μεταξύ, έκκληση ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι "πάση θυσία" και να μπει τέλος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, απηύθυνε προς κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, προσθέτοντας ότι η συνέχισή τους θα έχει οδυνηρές συνέπειες.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ Θεσσαλίας και Φθιώτιδας προχώρησαν σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας. Εφθασαν στη Λάρισα με 30 λεωφορεία και κατευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και συναντήθηκαν με τη γενική γραμματέα Καλλιόπη Γερακούδη.

Οι αυτοκινητιστές έθεσαν στην περιφερειάρχη το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τα δύο συγκεκριμένα ΚΤΕΛ, μετά το κλείσιμο των Τεμπών, διότι η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα. Ζήτησαν, επίσης, να μπορούν να κάνουν χρήση του παραλιακού άξονα του νομού Λάρισας.

Η περιφερειάρχης απέρριψε το αίτημά τους, επισημαίνοντας πως, με βάση σχετική απόφαση του συντονιστικού οργάνου, που συγκροτήθηκε μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, ο συγκεκριμένος δρόμος χαρακτηρίζεται επισφαλής και δεν είναι ικανός να σηκώσει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

Ωστόσο, δεσμεύθηκε να προωθήσει το αίτημά τους στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: