Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Παιχνιδάκια με αμερικανάκια, εβραιόπουλα και φασιστάκια…

www.antinews.gr
Από Factorx

Πυκνότερο προσπαθούν να κάνουν τον πέπλο μυστηρίου που εξαρχής συνόδευε την επίθεση κατά της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, οι δηλώσεις του δικηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων, καθώς και του Η. Καρατζαφέρη. Ως γνωστόν, ο εμπρησμός έγινε μερικές ημέρες πριν τους εορτασμούς για την επέτειο του εβραϊκού ολοκαυτώματος στην Ελλάδα και προκάλεσε ακόμα και ανακοίνωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο αν και τα «έχωσε» χοντρά στην Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι αντισημιτική χώρα, στήριξε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, εξαίροντας την άμεση κινητοποίηση και στάση της.

Πάντως, ο δικηγόρος του 32χρονου Βρετανού, Δημήτρης Κακατσάκης, διέψευσε τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος σε ερώτησή προς τον πρωθυπουργό (αν είναι δυνατόν!), επικαλούμενος δημοσιεύματα, είπε ότι οι δύο Αμερικανοί, οι δύο Βρετανοί και ο Έλληνας που συνελήφθησαν ως εμπρηστές, είχαν σχέση με την αμερικάνικη βάση της Σούδας. «Ο πελάτης μου, από όσο μπορώ να ξέρω και από όσα μου είπε –ανέφερε- δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Είναι Βρετανός, βρίσκεται για μεγάλο διάστημα στα Χανιά και εργάζεται σε μαγαζί στο λιμάνι. Τώρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει και τι άλλο μπορεί να υπάρχει. Πάντως, από όσα μου είπε σε εμένα και χθες που τον επισκέφθηκα στα κρατητήρια και σήμερα που ήμασταν όλο το πρωί στην ανάκριση, δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο».

Σημείωσε όμως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ τα εξής: «Η υπόθεση εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά όχι μόνο είναι νεφελώδης αλλά μπορώ να πω ότι είναι σκοτεινή. Δεν αποδεικνύεται από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν προσαχθεί ότι όχι μόνο ο εντολέας μου αλλά και ότι οι άλλοι έχουν διαπράξει τον εμπρησμό και πιστεύω ότι έως ότου οριστεί το δικαστήριο για να διευκρινιστεί ποιος είναι υπεύθυνος ενδεχομένως, να εμφανιστούν καινούρια στοιχεία και οι νυν κατηγορούμενοι να μην έχουν καμία σχέση με τον εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής». Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο δικηγόρος, προφανώς στο πλαίσιο της υπερασπιστικής τακτικής που έχει επιλέξει, μιλάει για σκευωρία. Δηλώσεις όμως, που καλό θα ήταν να μην τις «πετάει» κανείς δεξιά-αριστερά δίχως στοιχεία και, πιθανώς, με στόχο μόνον το όφελος του πελάτη του.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχες πληροφορίες, ότι οι συλληφθέντες δεν έχουν σχέση με την βάση, διαρρέει και η ελληνική Αστυνομία. Η ΕΛΑΣ πάντως, γνωρίζει ότι άπαντες πρόσκειται ιδεολογικά στην ακροδεξιά.

Τους χαρακτηρίζουν δε, ως «χριστιανούς φονταμενταλιστές», ενώ διερευνάται εάν έχουν διεθνείς διασυνδέσεις και με ποιές φασιστικές οργανώσεις και παραθρησκευτικά κέντρα. Το ζητούμενο πλέον για την ΕΥΠ και την Αστυνομία είναι να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν απλά προσωπικά αντισημιτικά κίνητρα, ή πίσω τους βρίσκονται μυστικές υπηρεσίες, που είτε τους πλήρωσαν είτε εκμεταλλεύτηκαν τον φανατισμό τους.

Ο κ. Καρατζαφέρης όμως, γιατί κόπτεται για τα παρακρατικά-παραθρησκευτικά φασιστοειδή, και φτάνει στο σημείο να ερωτά τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το θέμα; Πόσο μάλλον, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι το «πολιτικό πρωτόκολλο» επιβάλλει να υποβάλλει ερώτηση για ένα τέτοιο θέμα το πολύ στον κ. Χρυσοχοΐδη. Εάν διαθέτει στοιχεία ή πληροφορίες, ας τα δώσει στη δημοσιότητα, και ας σταματήσει τις φτηνές κινήσεις εντυπωσιασμού, αναπαράγοντας φήμες και πληροφορίες που δημοσιεύονται.

Είναι κατανοητό βέβαια, ότι μια «σούπα» που έχει λίγο εβραίους, λίγο αμερικάνους, λίγο φασίστες, λίγο στρατιωτικές βάσεις, λίγο παραθρησκευτικές και εμπρησμούς, είναι ιδανική και δυσεύρετη συνταγή για τον ίδιο. Όμως, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα εθνικά ζητήματα δεν είναι αντικείμενο μικρο-κομματικής καπηλείας.

Είναι παιχνίδι με τη φωτιά και ουσιαστικά βούτυρο στο ψωμί του αμερικανικού –και κάθε λογής άλλου ξένου- παράγοντα. Ας βγει ο κ. Καρατζαφέρης καλύτερα να κριτικάρει τον αμερικάνο πρέσβη, κ. Σπέκχαρτ που το τελευταίο διάστημα –και με συνέντευξή του στα Νέα- επεμβαίνει διαρκώς στα εσωτερικά της χώρας.

Άλλοτε με συστάσεις για την οικονομία, και εμμέσως υπέρ της κυβέρνησης, εσχάτως δε, και για την τρομοκρατία. Το τελευταίο θέμα είχαμε καιρό να το ακούσουμε από τα χείλη αμερικάνου πρέσβη. Ο πρώην πρέσβης, κ. Ρίς, μάλιστα, αν και επί εποχής του η αμερικάνικη πρεσβεία επλήγη με ρουκέτα, τήρησε μετριοπαθέστατη στάση τότε και υποβάθμισε το θέμα. Γιατί άραγε τόση πρεμούρα –ξανά- για την Ελλαδίτσα και πάλι από τους αμερικάνους; Προφανώς, αυτά τα ερωτήματα τα’ χει λυμένα ο κ. Καρατζαφέρης. Ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: