Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Μη μας στριμώχνετε...» Απειλητικό μήνυμα Νταβούτογλου στην ελληνοκυπριακή πλευρά



Απειλητικό μήνυμα προς την ελληνοκυπριακή πλευρά έστειλε ο Αχμέτ Νταβούτογλου: «Μη μας στριμώχνετε, γιατί αυτό δεν θα οδηγήσει στην ειρήνη», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι «από το 1974, οι Ελληνοκύπριοι έχουν αποκτήσει την κακή συνήθεια να λένε "όχι" σε όλα και νομίζουν ότι με αυτή τη μέθοδο θα αποσπάσουν ό,τι θέλουν, αλλά εάν η Τουρκία στριμωχτεί, η οδός αυτή δεν θα οδηγήσει στην ειρήνη».

Ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις προχωρούν βήμα προς βήμα. Κατά την τελευταία περίοδο», υποστήριξε, «η ενεργητική πολιτική που ακολουθεί ο Ταλάτ και οι προτάσεις που κατέθεσε, έδωσαν νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις, αλλά οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν δώσει ακόμη επίσημη απάντηση στις προτάσεις Ταλάτ».

Επέκρινε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι ακολουθεί «αρνητική στάση» και εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να συμμετάσχει σε κάθε διαπραγμάτευση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. «Εμείς διαθέτουμε την πολιτική βούληση να εργαστούμε από κοινού με τους Ελληνοκυπρίους και την Ελλάδα, για να μετατρέψουμε την Ανατολική Μεσόγειο σε περιοχή ειρήνης και σταθερότητας», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: