Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Κτηνοτρόφοι: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουμε εαν θα κάνουμε ΄΄κτηνοτροφικά΄΄ μπλόκα .




Δεν φεύγουμε ικανοποιημένοι και τον λόγο έχουν τα μέλη των συλλόγων μας τόνισε ο Δημήτρης Καμπούρης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων μετά την συνάντηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης .

Πάμε στις συνελεύσεις τόνισε χαρακτηριστικά και εκεί θα...... αποφασίσουμε για την κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων με κτηνοτροφικά μπλοκ. Πάντως σε κάθε περίπτωση είμαστε μαζί με τους αγρότες, δίνουμε κι εμείς το δικό μας αγώνα δίπλα δίπλα και θα αποφασίσουν οι κτηνοτρόφοι στη βάση για τη συνέχιση αυτών των κινητοποιήσεων.Εάν τα μέλη μας αποφασίσουν είπε θα δημιουργήσουμε και καθαρά δικά μας μπλοκ ή θα ενισχύσουμε αυτά των αγροτών.

Μπορεί να υπάρξει και άλλη τροπή.Εμείς εδώ και 2 - 3 χρόνια διεκδικούμε και δημοσιοποιούμε τα προβλήματα μας χρησιμοποιώντας άλλες τακτικές. Μοιράσαμε γάλα, μοιράσαμε γαλακτοκομικά προϊόντα, χύσαμε γάλα, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια ενός πολιτισμένου διαλόγου αλλά δυστυχώς δεν είδαμε τα αιτήματά μας να ικανοποιούνται. Προφανώς συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση όλων των άλλων κοινωνικών τάξεων, δεν θέλουμε να στραφούνε εναντίον μας, δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο, αλλά καταλαβαίνουμε κι αυτούς που έχουν το δίκιο με το μέρος τους και αγανακτισμένοι βγαίνουν στο δρόμο.

Να πούμε επίσης ότι οι κτηνοτρόφοι είναι μια ειδική κοινωνική τάξη, αδικήθηκαν μέχρι τώρα, αγνοήθηκαν, ας θυμηθούμε το περσινό πακέτο Χατζηγάκη, ενώ είχαν ανακοινωθεί και εξαγγελθεί 100 εκατ. ευρώ, εξαιρέθηκαν. Ακόμη περιμένουμε αυτά τα 100 εκατ. και νομίζουμε ότι θα πρέπει να δοθεί ειδική προτεραιότητα και να υπάρξει ειδική μεταχείριση για τους κτηνοτρόφους δεδομένου ότι βρίσκονται όχι στο χείλος του γκρεμού, είναι στο γκρεμό και παρασύρουν κι άλλους.

ΑGROSCHANNEL

Δεν υπάρχουν σχόλια: