Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Μίλος: Τώρα ξεκινήσαμε!



Ο Μίλος Τεόντοσιτς "μάγεψε" πάλι με την εμφάνιση του στη Βιτόρια, αλλά παραμένει ψύχραιμος και δε θέλει να κοιτάζει από τώρα τον κόσμο όπως αυτός φαίνεται από τον… πύργο του Άιφελ.
Ο σέρβος γκαρντ μίλησε στο σάιτ της WIND, χορηγού της ΚΑΕ, για τη νίκη στη Βιτόρια αλλά κυρίως για το μέλλον του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.

-Ήταν νίκη πρωτιάς για τον Ολυμπιακό;


"Ήταν μια νίκη στην πρώτη αγωνιστική του Top16. Τίποτα άλλο. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε μακριά, μας ενδιαφέρει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Είμαστε χαρούμενοι διότι αρχίσαμε καλά τη δεύτερη φάση, κερδίσαμε ένα δύσκολο αντίπαλο, αλλά μία νίκη δεν φτάνει για να πάρει μια ομάδα την πρώτη θέση. Χρειάζονται πολλές ακόμα. Κι αν κάνουμε το λάθος να σταθούμε σε ένα ματς, θα πάει χαμένη η προσπάθειά μας. Χρειάζεται συγκέντρωση και σωστή διαχείριση της κατάστασης".

-Το ματς με την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια δεν ήταν, όμως, θεωρητικά το πιο δύσκολο στο Top-16;
"Έχουμε να πάμε στο Ζάγκρεμπ και στη Μόσχα, δεν είναι εύκολα παιχνίδια αυτά. Και θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα αν σκεφτόμαστε με λάθος τρόπο. Σίγουρα περάσαμε από μια δύσκολη έδρα, νικήσαμε μια καλή ομάδα, αλλά υπάρχει δρόμος μπροστά μας. Και φυσικά πρέπει να μην χάσουμε ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας".

- Ποια νίκη ήταν πιο δύσκολη, η περυσινή ή η φετινή;


"Ούτε που θυμάμαι τι έγινε πέρυσι. Το έχω ξεχάσει. Με νοιάζει τι γίνεται τώρα. Κι αυτό που μετράει είναι ότι κερδίσαμε την Κάχα Λαμποράλ και προχωράμε. Δεν χρειάζονται συγκρίσεις. Κοιτάζουμε μπροστά και μας νοιάζει μόνο τούτη η σεζόν. Και θέλουμε να πετύχουμε πολλά".

- Μέχρι πού μπορεί να φτάσεις ο Ολυμπιακός; Σκέφτεστε από τώρα το Παρίσι;


"Είπαμε, όχι. Δεν φτάνει το βλέμμα μας τόσο μακριά. Δεν έχουμε εξασφαλίσει καν την πρόκριση στους "8", πώς να σκεφτόμαστε το φάιναλ φορ; Το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη, στο επόμενο ματς για την Ευρωλίγκα. όχι πιο μακριά. Αν αποπροσανατολιστούμε, θα χάσουμε το δρόμο μας".

- Ποιο ήταν το κλειδί της νίκης στη Βιτόρια;


"Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα και το κυριότερο διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας όταν οι αντίπαλοι πήραν το προβάδισμα. Δεν μας έπιασε πανικός, συνεχίσαμε να ακολουθούμε το πλάνο, είχαμε τις σωστές επιλογές και αντιδράσαμε όπως έπρεπε. Αυτό πρέπει να κάνουμε πάντα".


ΓΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: