Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Αλλαγές και στο βάθος... Βαλβέρδε






Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Πειραιά άφησε με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» ο ατζέντης του Βάσκου προπονητή Πάμπλο Ιμπάνιεθ, ταράζοντας τα νερά της πειραϊκής ομάδας.

Ο Ιμπάνιεθ δεν απέκλεισε την πιθανότητα ο Βαλβέρδε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, λέγοντας πως «έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και την ομάδα, με την οποία κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα». Ωστόσο, ο Ιμπάνιεθ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει μέχρι τώρα επαφή από τον Ολυμπιακό, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το συμβόλαιο του Βαλβέρδε με τη Βιγιαρεάλ που λήγει το καλοκαίρι, αλλά έχει οψιόν αυτόματης ανανέωσης.

Σημειώνεται ότι αυτήν τη στιγμή η Βιγιαρεάλ ύστερα από 19 αγώνες στην Πριμέρα Ντιβιζιόν βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς.

Η απογοήτευση στον Ολυμπιακό μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ μέσα στο άλλοτε απόρθητο «Καραϊσκάκη», αλλά και μετά τις συνεχόμενες προβληματικές εμφανίσεις, είναι ολοφάνερη.

Οι επιλογές των Κετσπάγια και Ζίκο αποδείχθηκαν ως επί το πλείστον ατυχείς και όλη στον Πειραιά περιμένουν μια κίνηση από τον Σωκράτη Κόκκαλη (πέραν της συνηθισμένης πλέον αλλαγής προπονητή) που θα αναστρέψει το κακό κλίμα. Το γεγονός ότι ο κόσμος φώναζε την Κυριακή το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε συνδυασμό με το ότι ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ το συνηθίζει να ακούει τον κόσμο, αλλά και με τις δηλώσεις Ιμπάνιεθ ενισχύουν το σενάριο επιστροφής του Βάσκου στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ωστόσο, τον πρώτο λόγο εξακολουθεί να τον έχει η Βιγιαρεάλ.

Παράλληλα, το σχέδιο αλλαγής στον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή με την ενεργοποίηση της θέσης του τεχνικού διευθυντή κατά τα πρότυπα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση προβάλλει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει, ο Τζόλε θα κληθεί να παίξει το ρόλο του «κυματοθραύστη» απέναντι τόσο στα αποδυτήρια, ο έλεγχος των οποίων έχει χαθεί, όσο και στον κόσμο που βλέπει το πρωτάθλημα να χάνεται και είναι σε αναβρασμό.

Την ίδια ώρα, το θέμα Καστίγιο δεν δείχνει να κλείνει εύκολα, με δεδομένη την επιθυμία του παίκτη να αφήσει την Ουκρανία και να επαναπατριστεί στο Λιμάνι. Η Σαχτάρ δείχνει αξιοπρόσεκτη μεταστροφή στις απαιτήσεις της, ωστόσο ο παίκτης πιέζει τη διοίκηση να δώσει το «πράσινο φως», ώστε να προχωρήσει - σε πρώτη φάση - ο δανεισμός.

Κατά τα λοιπά, Νικοπολίδης και Μέλμπεργκ δεν συμμετείχαν στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης λόγω ίωσης. Ο Βασίλης Τοροσίδης ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ από την προπόνηση πήρε άδεια και απουσίασε για προσωπικούς λόγους ο Ματ Ντάρμπισιρ. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συμμετείχε κανονικά.

ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια: