Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ευτυχώς που το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, απασχολεί τους ξένους!

Από το εξειδικευμένο http://www.parthenon-sculptures.blogspot.com/

Είναι φιλέλληνας και δεν το έχει κρύψει. Άλλωστε μία φορά τον χρόνο επισκέπτεται την Ελλάδα είτε για επαγγελματικό λόγο είτε για διακοπές μαζί με την οικογένειά του.
Ο Πιρς Μπρόσναν έφτασε στην Αθήνα χθες (29 Ιανουαρίου) μαζί με την Ούμα Θέρμαν για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας τους «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της Αστραπής».

Η παρουσίαση προγραμματίστηκε να γίνει στον Διόνυσο, κάτω από την Ακρόπολη και το γεγονός θα καλύψουν τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου που θα καταφτάσουν στη χώρα μας. Και πώς θα μπορούσε να μην επισκεφθεί τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό μας, αφού ειδικά αυτή η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί αναφέρεται σε...αυτόν και την αρχαία ελληνική μυθολογία.
Στη συνέντευξη που έδωσε, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τα Μάρμαρα (γλυπτά) του Παρθενώνα.

Ο ίδιος ξεκίνησε λέγοντας «Τα Μάρμαρα (γλυπτά) του Έλγιν» και η δημοσιογράφος τον διόρθωσε λέγοντας του «Του Παρθενώνα». Στην συνέχεια δήλωσε: «Πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Είναι δικά σας, σαν ανήκουν. Τα Μάρμαρα (γλυπτά) πρέπει να επιστρέψουν».

Μήπως σιγά σιγά του Υπουργείο Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας πρέπει επιτέλους να σκεφτεί να επιστρέψει τα Μάρμαρα (γλυπτά) ή περιμένουν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 για να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία του δικού τους πολιτισμού; Ας βολευτούν με τον Χάρι Πότερ και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ κι ας αφήσουν επιτέλους τα Μάρμαρα στην ησυχία τους.

(Μήπως εκεί στο υπουργείο είναι ώρα να καταλάβουν το άλλο που λέμε, για την έναρξη διαδικασίας συλλογής υπογραφών υπό την αιγίδα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης.)

http://taxalia.blogspot.com
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: