Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η Νέα Σμύρνη καίγεται από την εισαγγελική πρόταση


Εισήγηση υπέρ της παραπομπής με κακουργηματικές κατηγορίες 10 ατόμων για τα οικονομικά της ΠΑΕ Πανιώνιος

Υστερα από εννέα χρόνια δικαστικής έρευνας στα οικονομικά της ΠΑΕ Πανιώνιος, εισαγγελέας Εφετών προτείνει να καθήσουν στο εδώλιο, για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, δέκα άτομα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πρώην και νυν αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός κυρία
Ευσταθία Σπυροπούλου με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ζητεί να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών υπόθεση που αφορά διαχειριστικές ατασθαλίες ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ειδικότερα η κυρία Σπυροπούλου προτείνει να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Εφετείου ο πρώην δήμαρχος της Νέας Σμύρνης κ. Γιώργος Σιότροπος, ο νυν δήμαρχος κ. Γιώργος Κουτελάκης, με την ιδιότητα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ Πανιώνιος, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Αχιλλέας Μπέος και ακόμη επτά άτομα προκειμένου να δικαστούν για: απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, πλαστογραφία μετά χρήσεως και χρήση πλαστού εγγράφου.

Ο έλεγχος στα οικονομικά των Κυανέρυθρων ξεκίνησε την περίοδο 1999-2000 από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έδωσε εντολή να μπουν στην ΠΑΕ Πανιώνιος και στον Δήμο Νέας Σμύρνης ορκωτοί λογιστές. Στη συνέχεια διενήργησε στην ΠΑΕ έρευνα και το πρώην ΣΔΟΕ, που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ). Εκείνο το χρονικό διάστημα οι διαδικασίες μεταβίβασης της ΠΑΕ από τον Δήμο Νέας Σμύρνης στον κ. Αχιλλέα Μπέο είχαν ήδη δρομολογηθεί.

Ο εισαγγελέας διέταξε ποινική έρευνα για την υπόθεση το 2001, όταν διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία οι εκθέσεις και τα πορίσματα ελέγχου, τα οποία έκαναν λόγο για διαχειριστικές ατασθαλίες που αφορούσαν μεταγραφές ποδοσφαιριστών, διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ που γίνονταν από τον Δήμο, φορολογικές παραβάσεις όπως η έκδοση πλαστώνεικονικών τιμολογίων παροχής υπηρεσιών κ.ά.

Η κυρία Σπυροπούλου ζητώντας την παραπομπή δέκα ατόμων και την απαλλαγή άλλων κατηγορουμένων που είχαν απολογηθεί στο στάδιο της ανάκρισης, επισημαίνει στην πρότασή της ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ζημίωσαν οικονομικά τόσο τον Δήμο Νέας Σμύρνης όσο και την ΠΑΕ Πανιώνιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: