Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Πολλά ΘΑ, κανένα άμεσο μέτρο

Γράφει ο Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
papanikolaou.konstantinos@gmail.com

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ


Δυστυχώς στην Ελλάδα της επικοινωνιακής πολιτικής μιας χρεοκοπημένης τηλεοπτικής δημοκρατίας, όλα κινούνται σε επίπεδο πολλών γλωσσών και περισσότερων αντιδράσεων.

Υπό τον πανικό να βρούμε χρήμα για τις άμεσες ταμειακές ανάγκες αυξάνουμε υπέρμετρα τον τεράστιο δανεισμό και το έλλειμμα… καταγγέλλουμε, για να έρθει η επόμενη κυβέρνηση να δηλώσει ότι ανέλαβε τόσο διογκωμένο έλλειμμα, που αν πρέπει το κράτος να μην κάνει στάση πληρωμών, πρέπει και αυτή να το διογκώσει με δικό της υπερδανεισμό!

Ως πού θα πάει αυτό; Δεν έχει πάτο; Αν είναι έτσι να μας το πούνε να ηρεμήσουμε και να αρχίσουμε όλοι οι κλάδοι να κλείνουμε δρόμους για να διεκδικούμε λεφτά, από τα συνεχή δανεικά που θα παίρνουν.
Ο πολιτικάντηδες σκέφτονται ότι ευτυχώς η Δημοκρατία έχει αρκετές παράλληλες εξουσίες (ασχέτως αν δεν τις έχει για να κερδίζουν οι πολιτικοί παίζοντας μαζί τους).

Έτσι διέρρευσαν για να εκφοβίσουν ότι «σύμφωνα με πληροφορίες», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες… αναμένεται να ζητήσει οι δικογραφίες που σχηματίζονται κατά αγροτών που κλείνουν δρόμους να ολοκληρώνονται άμεσα για να πάρουν το δρόμο του ακροατηρίου σε σύντομο χρόνο, αποφεύγοντας όμως τις συλλήψεις συγκεκριμένων προσώπων και την παραπομπή τους στο Αυτόφωρο!

Click here to find out more!

Δηλαδή ότι οι αγρότες θα πάνε στον εισαγγελέα μόλις τελειώσουν τα μπλόκα! Από την άλλη, όμως, κυβερνητικά στελέχη σε κάθε ευκαιρία λένε σε δημοσιογράφους: «Εμείς δεν θα κάνουμε το λάθος που έγινε επί των ημερών της πρώτης κυβέρνησης Σημίτη, που έλυσαν τα μπλόκα ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα των τρακτέρ. Γιατί τότε λύθηκαν τα μπλόκα, αλλά χάθηκε ένας ολόκληρος κόσμος, οι αγρότες, που ήταν παραδοσιακός μας σύμμαχος». Ποιος λέει την αλήθεια;

Γιατί ευτελίζεται η Δικαιοσύνη με τέτοιες διαρροές και την ώρα που η κυβέρνηση της κρατάει τα χέρια δεμένα, ο αντιπρόεδρός της φέρεται να δηλώνει πως η Δικαιοσύνη δεν ασκεί τα καθήκοντά της και δίνει την εντύπωση ότι απέχει από το έργο της!..

Ήδη άρχισε ξαφνικά κύμα ανατιμήσεων σε 700 προϊόντα σουπερμάρκετ. Πρόκειται για αυξήσεις τιμών από 3% έως 5% σε βασικές κατηγορίες καταναλωτικών αγαθών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αντί να ρυθμίσει αυτό το πρόβλημα δηλώνει ότι ΘΑ θεσπίσει ενός είδους «Τειρεσία» για τα διατροφικά προϊόντα, όπου θα καταχωρίζονται οι περιπτώσεις νοθείας και κερδοσκοπίας. Γιατί τόσα ΘΑ και κανένα άμεσο μέτρο; Ερωτήματα ρομαντικού πολίτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: