Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Δια πυρός και σιδήρου!




Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη χάρη στο γκολ του Ντάρμπισιρ στο 7'. Στάθηκε όρθιος ο Θρύλος που έπαιζε με δέκα σε όλο το β' ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο αρνητικό του σερί και πέρασε από τη Νέα Σμύρνη νικώντας με 1-0 τον Πανιώνιο. Ο Ματ Ντάρμπισιρ ήταν αυτός που πέτυχε το "χρυσό" γκολ με φοβερή κεφαλιά στο 7ο λεπτό.

Η νίκη αυτή έχει τεράστια σημασία για τον Θρύλο. Είναι γνωστά τα όσα έχει περάσει η ομάδα μας το τελευταίο διάστημα και είχε ανάγκη από μία επιτυχία για να πάρει τα πάνω της και ψυχολογικά. Παράλληλα με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτή η επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Ο Θρύλος βρέθηκε μπροστά στο σκορ από το 7', αλλά συνάντησε μία εχθρική διαιτησία από τον Κύρκο και τους επόπτες.

Η αποβολή του Ντάτολο είναι πέρα για πέρα δίκαιη, αλλά ο Ηπειρώτης ρέφερι θα μπορούσε να είχε βγάλει τον Σκούφαλη που του έδωσε πολλές αφορμές. Οι επόπτες σταμάτησαν με τουλάχιστον τρία ανύπαρκτα οφ σάιντ τον Ολυμπιακό. Όπως και να 'χει η ομάδα πήρε αυτή τη νίκη που της δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια. Ας δούμε τι έγινε στο ματς της Νέας Σμύρνης.
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Τοροσίδη δεξί μπακ, τον Μπράβο αριστερό και στο κέντρο της άμυνας τους Αβραάμ και Μέλμπεργκ.

Δεξί χαφ έπαιξε ο Ζαϊρί και αριστερό ο Ντάτολο. Στον άξονα αγωνίστηκε ο Ντουντού έχοντας αριστερά τον Στολτίδη και δεξιά τον Μαρέσκα, ενώ ο μοναδικός επιθετικός ήταν ο Ματ Ντάρμπισιρ. Οι Πειραιώτες είχαν μία ορθή ενδεκάδα μετά από πάρα πολύ καιρό και ίσως για πρώτη φορά την φετινή σεζόν.

Ο κάθε παίκτης έπαιζε στην θέση του και δεν έγιναν πειράματα. Οι παίκτες του Μπάντοβιτς είχαν εντολή να πιέζουν από ψηλά και αυτό έκαναν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.
Το καλύτερο για τον Ολυμπιακό ήταν ότι ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Μπράβο έκανε την σέντρα, ο Καστελιόνε δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ντάρμπισιρ με ωραία κεφαλιά "έγραψε" το 0-1. Από εκείνο το σημείο οι "κυανέρυθροι" έδειξαν να χάνουν την ψυχραιμία τους.

Έγιναν πολύ νευρικοί και έκαναν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, ενώ ο Στολτίδης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.
Μέχρι το 20' ο Θρύλος ήταν σοβαρός, ήρεμος και ψύχραιμος. Ξαφνικά οι παίκτες μας έκαναν εύκολα λάθη στην μεσαία γραμμή και έδωσαν την δυνατότητα στον Πανιώνιο να βγάλει φάσεις που μέχρι εκείνο το σημείο με το ζόρι περνούσε την σέντρα. Για περίπου ένα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε με αποτέλεσμα να απειληθεί, αλλά να μην το πληρώσει. Στο 35' όμως, η ομάδα μας ήταν αυτή που θα μπορούσε να έχει σκοράρει.

Ο Ντάτολο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Στολτίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει πολύ, αλλά ο Κύρκος στο 36' χάρισε κίτρινη κάρτα στον Σκούφαλη που έριξε αγκωνιά στον Ντάρμπισιρ και του μαύρισε το μάτι, ενώ στο 38' του χάρισε κι άλλη κίτρινη για φάουλ πάνω στον Μπράβο. Σε αυτό το πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός πέρα από ένα δεκάλεπτο που "έκατσε", αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε την ανεκτικότητα του Κύρκου, αλλά και τα δύο οφ σάιντ ανύπαρκτα που σήκωσε ο βοηθός.

Ένα στον Ζαϊρί στο 43' και ένα στον Ματ στις καθυστερήσεις.
Το δεύτερο μέρος, πάντως, ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό. Ο Ντάρμπισιρ βγήκε αναγκαστικά εξαιτίας της αγκωνιάς που δέχτηκε στο πρώτο μέρος από τον Σκούφαλη. Τα χειρότερα ήρθαν στο 51' όταν ο Ντάτολο πήρε ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα μας με δέκα παίκτες. Ο Αργεντινός έκανε μεγάλη βλακεία και ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χωρίς λόγο.

Σε εκείνο το σημείο είχαμε διακοπή του ματς εξαιτίας αντικειμένων που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο και όταν άρχισε ξανά ο αγώνας ο Μπάντοβιτς αναγκαστικά έβαλε τον Λεονάρντο στην θέση του Μαρέσκα. Το κενό του Ντάτολο δεν καλύφθηκε ποτέ όμως και η τρύπα στην αριστερή πλευρά ήταν τεράστια.
Ο Θρύλος έπαιξε πολύ πιο ρεαλιστικά μετά την αποβολή του Ντάτολο. Γνωρίζοντας ότι έχει αμυντικό μειονέκτημα προσπάθησε πρώτα απ' όλα να κρατήσει το υπέρ του σκορ και καλά έκανε. Δεν γινόταν να κυνηγήσει το γκολ, ενώ ο Πανιώνιος γι' αρκετή ώρα δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Στο 67' ο Μπάντοβιτς και έκανε κι άλλη αναγκαστική αλλαγή, αφού βγήκε ο Ντουντού και μπήκε ο Λεντέσμα. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοσυγκεντρωμένοι, είχαν ηρεμία και κράτησαν τις θέσεις τους. Σίγουρα κινδύνεψαν σε κάποιες περιπτώσεις και θα μπορούσε να είχε γίνει η ζημιά, αλλά πότε ο Αντώνης και πότε η ανικανότητα των παικτών του Πανιωνίου μας έσωσαν από τα χειρότερα. Ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα. Ήταν σοβαρή η ομάδα, αλλά στο 93' ο Νικοπολίδης έκανε την απόκρουση του αγώνα και κράτησε τη νίκη.

Μία νίκη πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό που μπορεί να μην έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα αυτή η επιτυχία και συνεχίζουμε…


Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μπεθέρα, Μανιάτης, Ουέλινγκτον, Λάτκα, Όμο, Σκούφαλης (66' Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε (78' Κούκετς), Σιόβας (46' Μπουβάλ), Νικολάου.


Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μαρέσκα (53' Λεονάρντο), Ραούλ Μπράβο, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντούντου (67' Λεντέσμα), Τοροσίδης, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντάτολο, Ντάρμπισαϊρ (46' Ντιόγκο).

ΓΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: