Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Μας δουλεύουν άγρια

Τελικά, ποιος δεν πιστεύει ότι στην πολιτική δεν γίνονται θαύματα; Όποιος δεν το πιστεύει ας το αναθεωρήσει.

Η κυβερνητική πρωτοβουλία για άπλετο φως και διαλεύκανση της υπόθεσης «Ζίμενς» μπορεί να απασχολεί ήδη τρία χρόνια τους Αμερικανούς συμβούλους και τη μητρική εταιρεία. Μπορεί να σχηματίζει εκατομμύρια σελίδων δικογραφιών σε Γερμανία, Ελβετία και Ελλάδα. Μπορεί να απασχολεί κοινοβούλια, όπως και το ελληνικό, για μήνες και χρόνια, και ακόμα να μην έχει φανεί η ακριβής έκταση του σκανδάλου.

Το ΠΑΣΟΚ, όμως, θα τα λύσει όλα αυτά. Θα μελετήσει τις δικογραφίες-ποταμούς και θα καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σε… 24 εργάσιμες ημέρες! Και μάλιστα το ιστορικό αυτό επίτευγμα θα γίνει από μια μικρή ομάδα 19 μόνο βουλευτών!..

Μιράκολο, μιράκολο (θαύμα, θαύμα) θα αναφωνούσαν χωρικοί της Σικελίας που έχουν δει κουκουλώματα και κουκουλώματα, αλλά ποτέ τόσο μεγάλα σε τόσο λίγο χρόνο.

Και προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι θα καταφέρουν το θαύμα για να αποδώσουν «λευκό και άμωμο» τον πολιτικό κόσμο στην κοινή γνώμη. Το αστείο είναι ότι παράλληλα λένε και την αλήθεια, για να δέσει η προπαγάνδα, με μια δόση αλήθειας. Κόμματα είπαν ότι σκοπός της Εξεταστικής είναι η σπίλωση πολιτικών οικογενειών, ότι κάποια κόμματα επιχειρούν συγκάλυψη των ευθυνών τους. Και ότι δεν θα αποκαλυφθούν έστω και πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο. Πού θα φτάσουν ακόμα;

Η «Α»

Δεν υπάρχουν σχόλια: