Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

ploio_dexamenoploioΤέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Σομαλία, κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ δύο πειρατικών συμμοριών που διεκδικούν τα λύτρα ύψους επτά εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία καταβλήθηκαν για την απελευθέρωση του ελληνικού υπερδεξαμενόπλοιου Maran Centaurus.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα στο παραθαλάσσιο χωριό του Χαράρντερε, κρησφύγετο των πειρατών 300 χιλιόμετρα βόρεια του Μογκαντίσου, μία μέρα μετά την καταβολή των λύτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, 5,5 έως 7 εκατομμύρια δολάρια ρίχτηκαν την Κυριακή από αέρος στη γέφυρα του πλοίου ως λύτρα για την απελευθέρωσή του. Το ποσό αυτό θεωρείται από τα υψηλότερα που έχουν δοθεί ποτέ στους πειρατές.

Ο πακτωλός των χρημάτων φαίνεται ότι προκάλεσε εντάσεις μεταξύ των πειρατών, οι οποίες μάλιστα καθυστέρησαν την απελευθέρωση του πλοίου και των 28 ναυτικών του.

"Η κατάσταση είναι ήρεμη σήμερα, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή ένταση. Τρεις πειρατές, εκ των οποίων και ένας επικεφαλής, σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν", δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Σκοτώθηκε επίσης και ένας πολίτης. Προσπαθούμε να οργανώσουμε κάποιου είδους διαμεσολάβηση μεταξύ των δύο ομάδων", εξήγησε τηλεφωνικά η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: