Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Σοκ στην Αϊτή Κρουαζιέρα στις παραλίες του... θανάτου


Όσο και αν ακούγεται μακάβριο και εξωφρενικό κρουαζιερόπλοια γεμάτα αμερικανούς τουρίστες συνεχίζουν να καταφθάνουν στην Αϊτή για τουρισμό. Εκατό περίπου χιλιόμετρα μακριά από το Πορτ-ο Πρενς, όπου οι εικόνες που μεταδίδονται από τα διεθνή Μέσα σοκάρουν και τον πλέον απαθή, κάποιοι ευκατάστατοι τουρίστες συνεχίζουν να απολαμβάνουν αμέριμνοι τις διακοπές τους με τα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια της εταιρίας «Royal Caribbean Cruise Line» σε ιδιωτικές παραλίες, προφυλαγμένοι από τις «άβολες» εικόνες της καταστροφής.

Η απόφαση της εταιρίας να συνεχίσει την δραστηριότητά της στην Αϊτή, έχει πάντως διχάσει του επιβάτες, αρκετοί από τους οποίους αρνούνται να αποβιβαστούν στην Αϊτή. «δεν μπορώ να απολαμβάνω την ηλιοθεραπεία μου σε μια ιδιωτική παραλία, τρώγοντας μπάρμπεκιου και πίνοντας κοκτέιλ, όταν δίπλα μου άνθρωποι δεν έχουν να πιουν ούτε νερό» δήλωσε στην εφημερίδα Guardian, τουρίστας.

Η ίδια η εταιρία προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή της επικαλείται πως ο τουρισμός λειτουργεί ευεργετικά στην οικονομία της δοκιμαζόμενης χώρας και πως το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει και απαραίτητες ιατροφαρμακευτικές προμήθειες.

Πραγματικά το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε περισσότερες από σαράντα παλέτες με ρύζι, όσπρια, γάλα σε σκόνη και νερό, μαζί με φάρμακα ενώ η εταιρία έδωσε και ένα εκατομμύριο δολάρια σε ρευστό για την ανακούφιση των πληγέντων.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: