Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Σούπερ σταρ, σούπερ μεταγραφή!




Μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό με την απομάκρυνση του Ζίκο, την (επανα)πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία των Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Ανδρέα Νινιάδη, τις επισκέψεις των Γιάννη Χρυσικόπουλου, Δημήτρη Θεοδωρίδη στου Ρέντη και το στόρι με τον Καστίγιο, δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία στην μεταγραφή του Χεσούς Ντάτολο.

Και στα πολλαπλά κέρδη αυτής της συμφωνίας. Κέρδη κυρίως αγωνιστικά για την ομάδα, αλλά (πιθανό) και οικονομικά.

Πρώτον, ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν εν ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή, από ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, όπως το καμπιονάτο. Και το σημαντικότερο η ομάδα ενισχύθηκε σε μία θέση (του αριστερού ακραίου μεσοεπιθετικού) όπου ήταν γυμνή από τον περασμένο Ιούνιο.

Δεύτερον, ο 26χρόνος Αργεντινός ποδοσφαιριστής θέλει να αποδείξει πράγματα, μέσω του Ολυμπιακού, αφενός για να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής του ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελο, αφετέρου για να αποδείξει στη Νάπολι, ότι είχε κι έχει θέση στην ομάδα της. Και αυτό είναι προς όφελος του Ολυμπιακού.

Τρίτον, ο Ντάτολο ναι μεν δεν ήρθε τζάμπα, όπως πιστεύουν πολλοί, αφού η ΠΑΕ θα δώσει ένα εκατομμύριο ουσιαστικά για 3,5 μήνες (400.000 στη Νάπολι και 600.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή), αλλά απ΄την άλλη ο Ολυμπιακός δεν ξόδεψε και μια περιουσία, αν αναλογιστεί κανείς, ότι πρόκειται για διεθνή παίκτη, με προοπτική αγοράς, ενώ το κενό αριστερά έπρεπε πάση θυσία να καλύψει.

Τέταρτον, η συμφωνία που κλείστηκε με τους Ιταλούς είναι καλή. Αν ο Ντάτολο "βγάλει" μάτια μέχρι τον Μάιο, ο Ολυμπιακός θα τον αποκτήσει με 5,5 εκατομμύρια ευρώ και θα προσθέσει στη "μηχανή" του ένα ποδοσφαιριστή που χαίρει της εκτίμησης του Ντιέγκο Μαραντόνα. Την ώρα, που η αγορά του Ντιόγκο έφθασε 9,5 εκατομμύρια ευρώ (για το 70% των δικαιωμάτων του), ενώ ο Λεονάρντο κόστισε 4 εκατομμύρια στην ΠΑΕ.

Πέμπτον, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κάνει χρήση του δικαιώματος αγοράς του Ντάτολο (βάσει της συμφωνίας πρέπει να ενεργοποιήσει την οψιόν μέχρι τις 25 Μαΐου) και ο Αργεντινός πάει στο Μουντιάλ, θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το κασέ του. Επίσης, αν η Νάπολι θελήσει να προχωρήσει στην επαναγορά του 26χρόνου μεσοεπιθετικού τον Ιανουάριο του 2010 (διότι υπάρχει τέτοιος όρος στο συμβόλαιο), θα πρέπει να καταβάλει στον Ολυμπιακό 2 εκατομμύρια ευρώ plus, από αυτά που θα έχει διαθέσει μέχρι τότε η ομάδα. Δηλαδή, η ομάδα θα έχει δώσει 2,5 εκατομμύρια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 και θα εισπράξει από την Νάπολι το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ενδιαφέρει τους φίλους του Ολυμπιακού, είναι ο Χεσούς Ντάτολο να κάνει πράγματι τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη και πρέπει όλοι μαζί (διοίκηση-τεχνική ηγεσία-ποδοσφαιριστές-κόσμος), σαν μια γροθιά, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μέχρι το τέλος της περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: