Τι αλλάζει ο Μπάντοβιτς
Το RedPlanet.gr θα προσπαθήσει να σας παρουσιάσει τις αλλαγές που θα φέρει ο "Μπόσκο" με την ανάληψη των νέων του και σημαντικών καθηκόντων στους Πειραιώτες.

Ο 40χρονος, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του το "Διόσκουρο" στο τμήμα σκάουτινγκ Ανδρέα Νινιάδη το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξει να βελτιώσει είναι η ψυχολογία της ομάδας, αλλά και η ορθή λειτουργία του τμήματος.

"Να τηρείται το ωράριο"

Από τις πρώτες ώρες του ως προπονητής ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς φρόντισε να "συστηθεί" στους παίκτες της ομάδας. Τα κρούσματα απειθαρχίας εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και η γενικότερη χαλάρωση που υπήρχε επί ημερών Ζίκο είναι κάποια στοιχεία τα οποία δεν θέλει να τα ξανά δει ο 40χρονος. Στο πλαίσιο αυτό στην πρώτη του ομιλία τους ζήτησε αρχικά να τηρούν το ωράριο των προπονήσεων.

"Απλώς να τηρείται το ωράριο και όχι ο καθένας να κάνει ότι θέλει. Να είναι όλοι παίκτες στο Ρέντη μισή ώρα νωρίτερα και οι τραυματίες μία ώρα πριν. Κανονίστε να είστε στην ώρα σας". Ήταν το μήνυμα που πέρασε ο "Μπόσκο", ο οποίος θέλει να τραβήξει τα λουριά, τα οποία είχαν χαλαρώσει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό.

Μοντέλο… Βαλβέρδε

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος και τα πλάνα του Μπάντοβιτς, όπως όλα δείχνουν, θα επανέλθει το σύστημα που χρησιμοποιούσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην περσινή σεζόν.

Ο "Μπόσκο" θα ξεσηκώσει το 4-2-3-1 του Βάσκου έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Βραζιλιάνο στράικερ Ντιόγκο. Ο Θρύλος πλέον θα παίζει με ένα κόφτη και με δύο παίκτες μπροστά του. Αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθεί το "10αρι" και ο Όσκαρ δύσκολα θα βρει θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι όταν η ομάδα βγαίνει στην επίθεση να μετατρέπεται το σχήμα αυτόματα σε 4-3-3. Για να εφαρμοστεί σωστά απαιτούνται δύο σαΐτες στις πτέρυγες, οι οποίες θα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να βρεθούν σε θέση βολής και να "εκτελέσουν".

Ο Λούα Λούα αποτελεί τον ιδανικό για να επωμιστεί τον συγκεκριμένο ρόλο, καθώς μπορεί εύκολα τόσο να δημιουργήσει όσο και να εκτελέσει, με την ίδια ευχέρεια. Το θέμα είναι το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες απαιτήσεις ο Ντάτολο, ο οποίος διακρίνεται περισσότερο για τις οργανωτικές του ικανότητες. Είναι καθαρόαιμο χαφ, το οποίο δεν φημίζεται τόσο για την επαφή του με τα δίχτυα.

Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος εφόσον καταφέρει και γυρίσει υγιής, θα αποτελέσει σημαντικό κρίκο στην επιθετική "αλυσίδα" των πρωταθλητών.

Βγάζει από τη ναφθαλίνη τους "κομμένους" του Ζίκο

Ο Ζίκο εκτός από λάτρης των αλχημειών είχε καταφέρει να δημιουργήσει μία λίστα παικτών για τους οποίους είχε εισηγηθεί την παραχώρηση τους. Μερικοί εξ αυτών ήταν οι Λεντέσμα, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Πάντος και Ιεροκλής Στολτίδης.

Σχεδόν όλοι τους ένιωθαν αδικημένοι, από την στάση του Βραζιλιάνου προπονητή, ο οποίος δεν τους είχε δώσει τις απαραίτητες ευκαιρίες να αποδείξουν την αξία τους. Από την Τετάρτη λοιπόν το χαμόγελο επέστρεψε και πάλι στα χείλη τους, καθώς ο "Μπόσκο" ξεκαθάρισε πως υπολογίζει άπαντες τους παίκτες της ομάδας.

Μάλιστα δεν αποκλείεται από το πρώτο ματς κιόλας πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ να δούμε τον Ιεροκλή Στολτίδη στο αρχικό σχήμα. Το σίγουρο είναι πως βάσει των λεγόμενων του 40χρονου προπονητή όλοι οι παίκτες θα πάρουν τις απαραίτητες ευκαιρίες, προκειμένου να απαντήσουν στους επικριτές τους που τους ήθελαν "τελειωμένους".

Θα μιλήσει με τον πρόεδρο για μεταγραφές

Επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από τις ΗΠΑ αναμένεται να σηματοδοτήσει εξελίξεις στο μέτωπο των μεταγραφών. Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων θα έχει συνάντηση με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς για να συζητήσουν για ενδεχόμενες προσθήκες.

Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με την Σαχτάρ για τον Καστίγιο δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθούν οι εναλλακτικές λύσεις όπως του Ιλάν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Σεντ Ετιέν.

RED PLANET