Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Περίεργο το συμβόλαιο

Ο Ολυμπιακός απέκτησε επιτέλους αριστερό χαφ, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν καλά καλά ανακοινώσει την απόφασή του για αποχώρηση ο Τζόρτζεβιτς (1η Ιουνίου).
Το πόσο έλειψε ένας τέτοιος παίκτης όλο αυτό το διάστημα και το πόσο κόστισε αγωνιστικά είναι χιλιοειπωμένο.

Όμως, αυτό που φαίνεται από το συμβόλαιο του Ντάτολο είναι ότι …ούτε αυτός έχει πολλές πιθανότητες να στεριώσει στον Πειραιά !!!

Πριν αναφέρουμε τα δύο λογικά σενάρια του μέλλοντος για τον Αργεντινό, ας κάνουμε δύο απλές επισημάνσεις.

1) Το συμβόλαιο που υπογράφτηκε με τη Νάπολι αναφέρει πως ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ η ιταλική ομάδα να πάρει πίσω τον παίκτη στο τέλος του καλοκαιριού ή τον Ιανουάριο του 2011 θα πρέπει να πληρώσει δύο εκατομμύρια παραπάνω από την οψιόν αγοράς του!

2) Δεύτερον, η διοίκηση υποσχέθηκε να δαπανήσει μέρος των χρημάτων που εξασφάλισε από το Τσάμπιονς Λιγκ και έδειξε τις προθέσεις της με τον Μπεν Αρφά.
Αυτό που επιτεύχθηκε όμως, ήταν η ανέξοδη επιστροφή του Λούα Λούα, ο δανεισμός του Ντάτολο (400 χιλ. ευρώ) και ο ενδεχόμενος δανεισμός του Καστίγιο…. Αρα, μέχρι στιγμής ελάχιστα έξοδα.

Ντάτολο το κακό σενάριο

Ο παίκτης δεν προσαρμόζεται στον Ολυμπιακό (κλασικό γνώρισμα των Αργεντινών) και στο 4μηνο που ακολουθεί δεν πείθει τους «ερυθρόλευκους» να πληρώσουν την οψιόν των 5,5 εκ. ευρώ.
Επιστρέφει στη Νάπολι και πάμε γι’ άλλα….

Ντάτολο το …λιγότερο κακό σενάριο

Ο παίκτης παίζει καλά, ικανοποιεί και καλείται ταυτόχρονα στην Εθνική για το Μουντιάλ (παίζει και ρόλο το πότε θα κοινοποιηθεί το ρόστερ των Αργεντινών αφού στον Ολυμπιακό θα ανήκει μέχρι τέλος Μαϊου).
Η τιμή του ανεβαίνει και – με μία, έστω, καλή εμφάνιση με την Εθνική – εκτοξεύεται.

Τότε, τον Αύγουστο για π.χ., οι Ιταλοί προσφέρουν στον Ολυμπιακό 4,5 εκ.
ευρώ (έχει πληρωθεί μόνο η πρώτη δόση της οψιόν που είναι 2,5 εκ.) και παίρνουν τον παίκτη με ένα "καπέλο".

Διαφορετικά, τον Ιανουάριο του 2011, οι Ναπολιτάνοι έρχονται με 7,5 εκατομμύρια και τον παίρνουν (έχει πληρωθεί η οψιόν των 5,5 εκ.) και εμείς, πάλι, πάμε γι’ άλλα….

Με την απλή ανάγνωση αυτών των δύο σεναρίων, αυτό που φαίνεται είναι ότι ο Ντάτολο δεν πρόκειται να στεριώσει στον Ολυμπιακό ΕΙΤΕ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ !
Αρα το κέρδος θα είναι οι όποιες καλές εμφανίσεις του συν 2 εκατομμύρια ….

Η άτιμη η ανάγκη !

Είναι σαφές λοιπόν πως οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν την φοβερή ανάγκη του Ολυμπιακού για μεταγραφή αριστερού χαφ. Αλλωστε, στις πονηριές αυτού του είδους δεν πιάνονται εύκολα…

Το πρόβλημα είναι ότι η διοίκηση του Θρύλου είναι 100% με την πλάτη στον τοίχο και το δείχνει….
Ετσι, αναγκάζεται να υπογράφει τέτοια συμβόλαια, αποδεικνύοντας ότι όποιος ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ το καλοκαίρι (2009) θα τρέχει συνέχεια !

Και ρωτάμε με τη σειρά μας. Είναι η έννοια του οικονομικού κέρδους (2 εκατομμύρια σο τσακ-μπαμ) που μετράει ή το ότι θα ψάχνουμε πάλι για αριστερό χαφ;;;;

Μ.Σ.

BAM.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: