Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Από 1η Φεβρουαρίου οι δηλώσεις για τις Πανελλαδικές



ΑΡΧΙΖΕΙ την 1η Φεβρουαρίου η προθεσμία για την κατάθεση της αίτησης - δήλωσης των υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, εφέτος η προθεσμία θα λήξει στις 22 Φεβρουαρίου.

Υπόχρεοι για την υποβολή της αίτησης- δήλωσης είναι: Α) Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι υποβάλλουν την αίτηση- δήλωση στο λύκειο όπου φοιτούν.

Β) Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ υποβάλλουν την αίτηση- δήλωση στο λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Γ) Οι απόφοιτοι- κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ.

Δ) Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ)ομάδας Β΄ υποβάλλουν την αίτηση- δήλωση στο σχολείο τους.

Ε) Οι απόφοιτοι- κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) υποβάλλουν την αίτηση- δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Η αίτηση- δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Ήδη αναρτήθηκαν τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου www. ypepth.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: