Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ωφελείτο. ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΛΕΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS

Εξετάσθηκε ενώπιον τη εξεταστικής επιτροπής ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Ευάγγελος Μαλέσιος, ο οποίος απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη τον Απρίλιο του 2003, ένα μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων C4I, ύστερα από δημοσιεύματα για προσωπικές σχέσεις και φιλοξενία του στο σπίτι του επιχειρηματία Αθανάσιου Αθανασούλη, ιδιοκτήτη της ALTEC, υπεργολάβου της SAIC που ήταν ανάδοχος του C4I.

Ο μάρτυρας είπε ότι η επιτροπή στην οποία προΐστατο δεν είχε καμία αρμοδιότητα στις διαπραγματεύσεις για το C4I και το πρακτικό της επιτροπής διαπραγμάτευσης ούτε καν ήρθε στην επιτροπή αυτή.

«Όταν εγώ κλήθηκα να παρευρεθώ στην τελική σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ επειδή απουσίαζαν οι δύο υπουργοί που είχαν την αρμοδιότητα των διαπραγματεύσεων, οι κύριοι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιάννος Παπαντωνίου, μη τυχόν και χρειαστεί κάποια ενημέρωση, δεν είχα κάποιο πρακτικό στα χέρια μου, γιατί δεν το έστειλαν σε εμένα» είπε.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για μία δήλωση που έκανε το Φεβρουάριο του 2008 ότι «δεν θα γίνει και πάλι Ιφιγένεια» ο μάρτυρας, που δήλωσε ότι έκτοτε απέχει από την πολιτική, απάντησε ότι κάποιοι ωφελήθηκαν από το γεγονός ότι ο ίδιος θυσιάστηκε χωρίς να φταίει.

Σε επόμενη ερώτηση ποιος ωφελήθηκε απάντησε: «Ευθέως σας απαντώ, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ωφελείτο, η οποία εκείνη την εποχή ήταν στριμωγμένη από φημολογίες, ότι εδώ τρώνε, ότι εδώ πίνουν, ότι εδώ γίνεται κατάχρηση του δημοσίου χρήματος και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που επιτέλους πιάστηκε ένας διαπλεκόμενος ασφαλώς και ανακουφιζόταν».

Διέψευσε επίσης ότι γνώριζε ήδη, αφότου άρχισε να φιλοξενείται στο διαμέρισμα του επιχειρηματία το καλοκαίρι του 2002, ότι ήταν υπεργολάβος της ενδιαφερόμενης τότε για αναδοχή του συστήματος ασφαλείας SAIC.

Παρ’ όλα αυτά, αν και στη συνέχεια το έμαθε, θεώρησε λάθος του ότι συμμετείχε στο ΚΥΣΕΑ.

Ο μάρτυρας δήλωσε εξάλλου πρόθυμος να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον πρώην υπουργό Αμύνης Γιάννο Παπαντωνίου, τον πρώην γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Κώστα Καρτάλη και τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Τραυλό, ύστερα από σχετικά αιτήματα των κ.κ. Κ. Τζαβάρα και Δ. Παπαδημούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: