Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Εμπλοκή του ναυτικού του Ισραήλ με το κονβόι για τη Γάζα

ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ


Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης πλοία του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ, έκαναν απόψε στις 10:15 την πρώτη επάφη με το στόλο των σκαφών που ταξιδεύουν με κατεύθυνση τη Γάζα.

Η επαφή έγινε στα 65 ναυτικά μίλια από τη Γάζα και σύμφωνα με τους επιβαίνοντες σε αυτά φέρεται να τους ζητήθηκε διενέργεια νηοψίας από το ναυτικό.

Την ίδια ώρα έφευγαν τρια ακόμα πολεμικά σκάφη από το λιμάνι της Χάιφας για να ενωθούν με τα υπόλοιπα πλοία.

Δεν είναι σαφές αν το Ισραήλ θα προχωρήσει στη νηοψία στα διεθνή χωρικά ύδατα. ’λλωστε για κάτι τέτοιο απαιτείται απόφαση των Ηνωμένων Εθνών.

Από το γραφείο τύπου του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ με το οποίο και επικοινωνήσαμε δεν γίνεται ακόμα σχολιασμός της επιχειρήσης και δεν διευκρινίζεται αν αυτή ξεκίνησε ή όχι.

Ωστόσο ισραηλινός αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ανεπίσημα ότι το ναυτικό επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τα πλοία και τους ενημέρωσε ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα και πως εφόσον επιθυμούν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι του Ασντόντ για να δέσουν και να εναποθέσουν το φορτίο τους.

Την εκδοχή αυτή επιβεβαιώνουν και οι διοργανωτές της αποστολής σύμφωνα με μήνυμά τους στο διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα σημειώνουν ότι τους ζητήθηκε η ταυτότητα των πλοίων και ο προορισμός τους.

panos haritos

Δεν υπάρχουν σχόλια: