2,5 εκ. ευρώ και Διαμαντάκο για τον Σκόκο
Το Σάββατο γράφτηκε από το RedPlanet.gr ότι αναμένεται να γίνει πρόταση για τον Σκόκο τις προσεχείς ημέρες, από την ώρα που υπάρχει διάθεση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές. Το θέμα είναι να δώσει ο Σωκράτης Κόκκαλης το οκ για να προχωρήσει το θέμα και να γίνει πρόταση αγοράς του Αργεντινού παικταρά από την ΑΕΚ. Μάλιστα, φαίνεται να γνωρίζουν στον Πειραιά ποιες είναι οι απαιτήσεις της Ένωσης για τον 25χρονο ποδοσφαιριστή και ποιο μπορεί να το αντάλλαγμα, που μπορεί να δοθεί πέρα από τα χρήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΦΩΣ", η διοίκηση της ΑΕΚ θέλει ένα ποσό κοντά στα 3 εκ. ευρώ για τον Σκόκο, αλλιώς λίγο παρακάτω και επίσης τον νεαρό επιθετικό του Ολυμπιακού, Δημήτρη Διαμαντάκο, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα Νέων και είναι 17 ετών. Ο συγκεκριμένος παίκτης αγωνίζεται και στην Εθνική των Νέων και πρόκειται για ένα εξαιρετικό ταλέντο, το οποίο έχει γυαλίσει στους σκάουτερ της Ένωσης.

Πάντως, στον Ολυμπιακό δεν ψήνονται να δώσουν τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, αλλά τα 2,5 εκ. ευρώ τα δίνουν στην ΑΕΚ, η οποία αυτή την στιγμή δεν έχει άλλες προτάσεις από ελληνικές ομάδες, μιας και με τον Παναθηναϊκό δεν διαφαίνεται κάτι αυτή την περίοδο. Μάλιστα, επειδή μπορεί να χαθεί ελεύθερος του χρόνου, πολύ πιθανό να μπορεί να γίνει κάποιο deal, καθώς έχουν... ηρεμήσει τα πράγματα σε σχέση με πριν λίγους μήνες, ενώ αν κάνει η ΑΕΚ κάποιες μετεγγραφές που έχει στα σκαριά, τότε θα μπορεί να "πλασάρει" πιο εύκολα μια πιθανή πώληση του Σκόκο, ώστε να πάρει και κάποια χρήματα.

Η διοίκησή της θα προσπαθήσει να κοιτάξει και τις επιλογές του εξωτερικού, αλλά ο παίκτης θα ήθελε να παίξει για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ενώ δεν είναι μυστικό ότι έχουν γίνει κάποιες προεργασίες με τον παίκτη, ώστε να είναι σύμφωνος σε μετακίνησή του στην ομάδα του Πειραιά από το καλοκαίρι και μετά.

Βέβαια, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να είναι καθόλου διαλλακτική στο οικονομικό σκέλος με τους ερυθρόλευκους, επομένως τα χρήματα αυτά είναι ακατέβατα. Μάλιστα, δεν το έχουν σε τίποτα στην Ένωση να κρατήσουν τον παίκτη για άλλον ένα χρόνο, να παίξει μπάλα και μετά να αποχωρήσει, έστω και αν θα έχει οικονομική ζημιά η ομάδα. Βέβαια, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπήρχε σε πιθανές ακραίες αντιδράσεις του κόσμου, ώστε να μην δοθεί για πρώτη φορά με μετεγγραφή ποδοσφαιριστής από την ΑΕΚ σε κάποια από τις δυο έτερες μεγάλες της πρωτεύουσας.


Όπως και να 'χει, το θέμα θα φουντώσει τις προσεχείς ημέρες, ο Ολυμπιακός ξέρει την τιμή και αν θέλει πραγματικά τον παίκτη, μπορεί να τον διεκδικήσει και να τον πάρει. Σίγουρα, δεν έχει πολλά περιθώρια αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, καθώς η ΑΕΚ δεν πέφτει από τα χρήματά της, άρα θα πρέπει να δώσει ένα συγκεκριμένο ποσό και να ντύσει τον Αργεντινό στα ερυθρόλευκα.