Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μείζον θέμα με το έγγραφο για δήθεν «μίζα» σε γαλάζιο υπουργό

Μόλις «έσκασε» το θέμα για το «έγγραφο» που υποτίθεται πως αναφέρει ότι γαλάζιος υπουργός τα πήρε τάχα από τον Χριστοφοράκο το 2008 (όταν δηλαδή είχε φύγει ο τελευταίος) το Antinews αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα το έγγραφο δεν ανάφερε για υπουργό, αλλά για «άνθρωπο του υπουργικού συμβουλίου». Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αφορά τον οποιονδήποτε που είχε σχέση με το υπουργικό συμβούλιο ( Προσπάθεια αντιπερισπασμού με «υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή»)

Έρχεται τώρα το ίδιο το Πρώτο Θέμα που αποκάλυψε το «έγγραφο» και μετά την αμφισβήτηση του εγγράφου από τη ΝΔ κάνει πίσω και μας δικαιώνει. Γράφει συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, ανάμεσα στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Εξεταστική Επιτροπή περιλαμβάνεται και ένα χειρόγραφο σημείωμα του πρώην επικεφαλής της «Siemens» Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος δίνει εντολή να μεταφερθεί το 50% ενός ποσού που διαθέτει σε μαύρο λογαριασμό της εταιρείας σε συγκεκριμένο λογαριασμό υπουργού. Ο Χριστοφοράκος γράφει χαρακτηριστικά: «Δώστε το 50% στον άνθρωπο του Υπουργικού Συμβουλίου»».

Η ίδια δηλαδή εφημερίδα που έκανε την «αποκάλυψη» διαψεύδει τώρα τον εαυτόν της και επιβεβαιώνει αυτόν. Επειδή η φράση ««άνθρωπος του υπουργικού συμβουλίου» χωράει πολλούς μέσα: γραμματείς, φαρισαίους, κλητήρες, γυναίκες υπουργών, φιλενάδες υπουργών, καφετζήδες και τρέχα γύρευε. Οποιονδήποτε μπορεί να είχε μια επαφή με το υπουργικό συμβούλιο και να την πουλούσε σε επιχειρηματίες.

Το ποσό άλλωστε που αφορά το εν λόγω λάδωμα (…15.000 ευρώπουλα κατά τις πληροφορίες μας) επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.

Φυσικά η στοιχειώδης δημοσιογραφική έρευνα είναι ψιλά γράμματα για τα κανάλια και τα ΜΜΕ. Χωρίς να ψάξουν να βρουν τι ακριβώς συμβαίνει έκαναν πρώτο θέμα την δήθεν αποκάλυψη σε αντιπερισπασμό προς τον Μαντέλη.

Υπενθυμίζουμε και την σημαντική παρέμβαση που έκανε χθες για το θέμα με δήλωση του στο Antinews, ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς, Κώστας Τζαβάρας:

«Φοβάμαι ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Βαλυράκης (αν είναι αυτός που σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να κατέχει έγγραφο που αποκαλύπτει μίζα σε γαλάζιο υπουργό) άθελά του γίνεται διακινητής ή χρήστης πλαστού εγγράφου.

Επειδή είναι αδύνατο ο κ. Χριστοφοράκος να έχει δώσει το 2008 εντολή για πληρωμή μίζας σε υπουργό της τότε κυβέρνησης, αφού βρίσκεται εκτός Siemens από τις 15/12/2007.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Χριστοφοράκος έχει δηλώσει ότι γινόντουσαν πληρωμές σε κόμματα και πολιτικούς μέχρι το 2006, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα στη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, μετά το μείζον θέμα που δημιουργείται τον καλούμε να κατονομάσει τον «γαλάζιο υπουργό» για να τον καλέσουμε στην Επιτροπή και να τον εξετάσουμε.

Ζητούμε επίσης να κληθούν να καταθέσουν και οι δημοσιογράφοι που υπογράφουν το ρεπορτάζ».

Πλαστό το έγγραφο για τον γαλάζιο υπουργό;

.antinews.

Δεν υπάρχουν σχόλια: