Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ενας στους τρεις ψήφισε

Του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

Με τη συμμετοχή τουλάχιστον 330.000 μελών της Ν.Δ., σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ρηγίλλης, πραγματοποιήθηκαν χθες οι πρώτες εσωκομματικές εκλογές επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, για την ανάδειξη των προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων του κόμματος.

Τα εγγεγραμμένα μέλη στη Ν.Δ. είναι σχεδόν 965.000 άτομα, κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν περίπου ένας στους τρεις Νεοδημοκράτες, ωστόσο στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση από τη χθεσινή προσέλευση στις κάλπες.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, αφενός ο αριθμός των ψηφοφόρων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των προηγούμενων εκλογών για τα όργανα του κόμματος το 2007, όπου ψήφισαν περίπου 225.000 άτομα, και αφετέρου -συνεχίζουν- διανύουμε μια περίοδο με έντονη την απαξίωση του πολιτικού συστήματος.


Ο κ. Σαμαράς, που ψήφισε στο εκλογικό κέντρο στο Δημαρχείο Κηφισιάς, χαρακτήρισε «μεγάλο και τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία» τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, με αφορμή την εκλογή από τη βάση, των προέδρων των Νομαρχιακών Διοικητικών Επιτροπών του κόμματος.

Άνοιγμα στην κοινωνία, όπως είπε, «την κοινωνία τη δημιουργική, την κοινωνία που μας δίνει το δικαίωμα να πιστέψουμε και να κάνουμε πράξη την ανανέωση, έγινε, σήμερα, στον δρόμο μας προς το Συνέδριο. Αφού η Ν.Δ. αποφάσισε να ανοιχτεί ως κόμμα και να προσφύγει στην κοινωνία, για να εκλέξει τον αρχηγό της, μετά τον πρόεδρο της Νεολαίας, σήμερα εκλέγει τον πρόεδρο της κάθε Νομαρχιακής Επιτροπής και της κάθε Τοπικής της Επιτροπής. Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε το μόνο κόμμα που έχει προχωρήσει σε τέτοια διαδικασία ανοίγματος προς την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο κ. Σαμαράς.


Ο τ. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε σε εκλογικό τμήμα της Ραφήνας, ενώ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου Δημήτρης Αβραμόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Α4 στο Κουκάκι. «Η Ν.Δ. οδηγείται προς την κορυφαία στιγμή του Συνεδρίου του Ιουνίου. Όλες οι διαδικασίες τηρούνται με ευλάβεια. Και εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας -και όχι μόνο- προσδοκά, μέσα από την αναγέννηση του κόμματος, σε μια νέα αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης για τον τόπο», δήλωσε.

Μετά το κλείσιμο των καλπών, ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στο γραφείο του στη Ρηγίλλης όπου εκτίμησε τα αποτελέσματα με τους συνεργάτες του, τον γραμματέα της Κ.Ε. Λευτέρη Ζαγορίτη και τον γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα.
Σε όσες Νομαρχιακές δεν εξελέγη χθες πρόεδρος, συγκεντρώνοντας ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης, οι εκλογές θα επαναληφθούν μεθαύριο Τετάρτη μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν.

ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΔΕ

Μέχρι αργά το βράδυ, είχαν γίνει γνωστά τα πρώτα ονόματα των νεοεκλεγέντων προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων για τις υπόλοιπες ΝΟΔΕ συνεχιζόταν. Πιο συγκεκριμένα, εξελέγησαν οι:

ΑΤΤΙΚΗ

Α1: Μιχαήλ Ρόκκας
Α3: Ιωάννης Μιχαλόπουλος
Α4: Γεώργιος Βλάχος
Β2: Ευάγγελος Κοκόσης
Β3: Παντελής Συρμάνογλου
Β4: Δημήτριος Καρλαύτης
Β6: Αλέξανδρος Ανυφαντής
Β7: Θωμάς Αναγνωστόπουλος
Β8: Θωμάς Παπαδόπουλος

Δυτική Αττική: Γιάννης Ηλίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Λέσβος: Αλέξανδρος Κατσαντώνης
Λήμνος: Μάλαμα Μαχαίρα
Σάμος: Ιωάννης Χατζηκωνσταντής
Χίος: Ευάγγελος Ατσαλης
Τρίκαλα: Νικόλαος Μουζακιάρης
Ροδόπη: Κώστας Ναλμπάντης
Έβρος: Σταύρος Σταυράνογλου
Χαλκιδική: Δημήτρης Τσούφης
Πέλλα: Νίκος Αργυρός
Γρεβενά: Παναγιώτης Σταυρόπουλος
Άρτα: Στάθης Νάνος
Θεσπρωτία: Αλκιβιάδης Λάμπρου
Ιωάννινα: Ιωάννης Παπαθανασίου
Πρέβεζα: Γεώργιος Κούτσογλου
Αρκαδία: Γεώργιος Μαρκόπουλος
Μεσσηνία: Περικλής Μαντάς
Κεφαλλονιά: Ευάγγελος Λούκερης

Αιτωλοακαρνανία: Σύρρος Κωνσταντίνος

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λάζος Κυριάκος
ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Τασούλας Μιλτιάδης
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Μανουηλίδης Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: