Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Με “γραμμή” Ντόρας φεύγουν!


Αποσύρει την υποψηφιότητά του σήμερα ο Μ. Βελγάκης

Συσκέψεις χθες ως αργά το βράδυ για να μην συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές

Να μην συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ζήτησε από τα στελέχη που συνάντησε προχθές στο Ηράκλειο η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η “γραμμή” της Ντόρας που δεν φαίνεται να περνά ούτε στον σκληρό πυρήνα των άλλοτε “μητσοτακικών” στελεχών στο νομό, προετοιμάζει το έδαφος για το νέο κόμμα που θα ανακοινωθεί ως τον Νοέμβρη, χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών ή και βουλευτικών (μαζί) εκλογών.

Σήμερα πάντως ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ στο Ηράκλειο Μαν. Βελγάκης, αναμένεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
Από την πλευρά του ο Γρηγ. Ροκαδάκης που από την αρχή ήταν το “φαβορί” των εκλογών, δήλωσε στην “Π” ότι “η παράταξη δεν ανήκει σε πρόσωπα και ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά με βάση το καταστικό”.
ΡΟΚΑΔΑΚΗΣ: Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ερωτηθής χθες από την “Π” για την εξέλιξη αυτή, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γρηγόρης Ροκαδάκης δήλωσε:

Η παράταξη έχει ιστορία και ακατάλυτους δεσμούς με ένα τεράστιο κομμάτι του ελληνικού λαού που εξέλεξε πρόσφατα πρόεδρο τον Αντ. Σαμαρά με συντριπτική πλειοψηφία. Η ΝΔ δεν ανήκει σε πρόσωπα και δεν είναι κτήμα κανενός. Είμαστε όλοι προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες μας και αυτό θα αποδειχθεί στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές προς τις οποίες βαδίζουμε συντεταγμένα ως κόμμα και με βάση το καταστατικό μας. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονρού και αποτελούν προσχήματα”.

Κομματικά εξάλλου στελέχη που ρωτήθηκαν χθες από την “Π” για τις συνέπειες που θα έχει η εξέλιξη αυτή, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι δεν αποτελεί πρόβλημα για το κόμμα καθώς το βασικό στελεχιακό δυναμικό παραμένει στη ΝΔ ανεξάρτητα από πολιτικές φιλίες και τάσεις.

Ανέφεραν μάλιστα ενδεικτικά πως τόσο στις επαφές που είχε η Ντόρα εδώ όσο και στις συναντήσεις των στελεχών που έγιναν χθες, δεν συμμετείχαν τα άλλοτε μητσοτακικά στελέχη που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις κινήσεις αυτές.

πατρις χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: