Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Πεδίο μάχης η Λαμία από συγκρούσεις οπαδών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ


Τραυματισμούς και καταστροφές προκάλεσαν οι οπαδοί των δύο ομάδων, ενώ τα επεισόδια έληξαν μετά από παρέμβαση της αστυνομίας με χημικά.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Λαμίας μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με αφορμή τον προγραμματισμένο για τις 3 μετά το μεσημέρι αγώνα χάντμπολ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στα γραφεία της ΑΕΚ και τραυμάτισαν ελαφρά 5 άτομα πιθανώς με αιχμηρό αντικείμενο. Οι τρεις παραμένουν για νοσηλεία.

Το πρωί του Σαββάτου, οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στο κέντρο της Λαμίας και πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο, ένα περίπτερο, κάδους απορριμμάτων και έσπασαν πέντε βιτρίνες.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών ενώ ενισχύσεις καταφτάνουν από την Αθήνα.

Οπαδοί της ΑΕΚ έχουν διασκορπιστεί στα στενά της πόλης. Περίπου 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν απομονωθεί από την αστυνομία σε περιοχή μακρύτερα από το κέντρο της Λαμίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη κατευθύνονται στη Λαμία. Η αστυνομία έχει σταματήσει στα διόδια οπαδούς της ΑΕΚ προερχόμενους από την Αθήνα.

Ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι προσανατολίζεται στην αναβολή του αγώνα χάντμπολ.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λαμίας έκανε λόγο για πρωτοφανή επεισόδια και αδυναμία της αστυνομίας να ελέγξει την κατάσταση.

Πρωτοφανή επεισόδια

Από τους βανδαλισμούς των οπαδών, έχουν καεί τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, έχουν σπάσει βιτρίνες καταστημάτων, ενώ οι φωτιές στους κάδους και η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στην οποία κατέφυγε η αστυνομία έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Κατά την διάρκεια των πρωινών επεισοδίων τραυματίσθηκαν ακόμη δύο άτομα, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Με την κατάσταση να απειλείται να τεθεί εκτός ελέγχου, έφθασαν από την Αθήνα ισχυρές αστυνομικές ενισχύσεις αφού έως το απόγευμα αναμένεται να συρρεύσει στην πόλη και μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΚ.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ παρέμειναν σε επιφυλακή κρατώντας σε απόσταση τους οπαδούς των δύο ομάδων.

προς αθλητική δικαιοσύνη: ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: