Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα αποκατάστασης στον Παρθενώνα


Την ικανοποίησή του για την έκβαση των αναστηλωτικών έργων στην Ακρόπολη, εξέφρασε το πρωί, επισκεπτόμενος την Ακρόπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας ξεναγήθηκε στα Προπύλαια και στη βόρεια πλευρά του Παρθενώνα, από όπου έφυγαν οι σκαλωσιές μετά από εργασίες χρόνων, από τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων της Ακρόπολης Μαίρη Ιωαννίδου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέβηκε στην Ακρόπολη μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο ενώ αρχαιολόγοι και συντηρητές του έργου τους ενημέρωσαν για τα έργα που έγιναν. Απευθυνόμενος στην κ. Ιωαννίδου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά για τα αναστηλωτικά έργα στον Ιερό Βράχο.

Εξάλλου, την έντονη διαμαρτυρία συμβασιούχων εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού δέχθηκε το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Οι διαδηλωτές ζητούν να καταβληθούν δεδουλευμένα χρήματα 24 μηνών, να καλυφθούν από τους ίδιους οι νέες οργανικές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί και να καταργηθεί το 24μηνο.

Ο υπουργός εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα σχετική τροπολογία στην Βουλή με την οποία θα πληρωθούν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι και μετά τις 31 Οκτωβρίου -που ολοκληρώνεται ο χρόνος των συμβάσεων - θα ξεκινήσει η διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Ο χώρος της Ακρόπολης παρέμεινε ανοιχτός για το κοινό (εξαιτίας της εισόδου των συμβασιούχων στον Ιερό Βράχο) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οπότε και άνοιξαν τα ταμεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: