Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ένα Καράβι για τη Γάζα Διεθνή ύδατα νότια της Κύπρου, 30/5/2010, 10:00

Η ισραηλινή προπαγάνδα

Εδώ και λίγες μέρες το Ισραήλ εντείνει την φαιά προπαγάνδα του κάνονταςαναφορά σε οπλισμό που δήθεν μεταφέρει η διεθνής αποστολή του FreedomFlotilla.

Είναι περιττό να το επαναλάβουμε, αλλά θα το κάνουμε: τα πλοία μεταφέρουν αποκλειστικά και μόνο ανθρωπιστική βοήθεια (υλικά ανοικοδόμησης, προκατασκευασμένα σπίτια, αναπηρικά καροτσάκια, ιατροφαρμακευτικό υλικό, εκπαιδευτικό υλικό) ενώ ακολουθήθηκαν επακριβώς όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου από μεριάς των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών των χωρών φόρτωσης και απόπλου τους.

Τι επομένως προσπαθεί να ισχυριστεί η ισραηλινή προπαγάνδα; Ότι οι κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Τουρκίας, από όπου απέπλευσαν τα πλοία της διεθνούς αποστολής, συμμετέχουν σε σχέδιο παράνομης μεταφοράς οπλισμού στη Λωρίδα της Γάζας;

Υπάρχει κάποιος έλλογος άνθρωπος που αποδέχεται έναν τέτοιο γελοίο ισχυρισμό; Εμείς το ξεκαθαρίζουμε: ισραηλινή επικυριαρχία στα χωρικά ύδατα της Παλαιστίνης δεν αποδεχόμαστε. Εκτός και αν το Ισραήλ αποδεχτεί ότι το ίδιο είναι ένα κράτος κατακτητής κι ότι η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό την κατοχή του.


Αν το Ισραήλ θελήσει να προβεί σε έλεγχο των πλοίων, είτε στα παλαιστινιακά χωρικά ύδατα, είτε -πολύ περισσότερο- στα διεθνή ύδατα, δεν πρόκειται να συναινέσουμε.

Δεν έχουμε όμως καμιά απολύτως αντίρρηση -αντίθετα, αν χρειαστεί θα το ζητήσουμε- επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ, και μελών των χωρών προέλευσης και απόπλου των πλοίων να προβεί σε οποιοδήποτε έλεγχό τους πριν αυτά καταπλεύσουν στο λιμάνι της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: