Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ετοιμο το πλάνο του Μαρινάκη

Ετοιμο το πλάνο του Μαρινάκη

Ο γνωστός εφοπλιστής γνωρίζει πολύ καλά πως ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ δεν πρόκειται να δώσει το πλειοψηφικό του πακέτο ή μέρος αυτού χωρίς να πάρει χρήματα. Ο Κόκκαλης άλλωστε περιμένει και την τρίτη αποτίμηση της ΠΑΕ για να μπορεί να συζητήσει με στοιχεία και νούμερα. Στην ΠΑΕ από την πρώτη στιγμή της δήλωσης Μαρινάκη ξεκαθάριζαν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δώσει ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό για ένα ευρώ, κάτι που θεωρούν ότι υπονοεί ο γνωστός εφοπλιστής.

Και η αλήθεια είναι πως στον Κόκκαλη δεν άρεσε καθόλου ο τρόπος που επέλεξε να βγει στην επιφάνεια ο Μαρινάκης για τα θέματα του Ολυμπιακού αλλά και το «μήνυμα» που έστειλε. Είναι σίγουρο πως οι προϋποθέσεις αυτή τη στιγμή για να γίνει deal ανάμεσα σε Κόκκαλη και Μαρινάκη δεν είναι και οι καλύτερες. Από την άλλη όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο όταν (και εφόσον) κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν να είναι διαφορετικά τα δεδομένα.

Ο Κόκκαλης θέλει να πουλήσει, ο Μαρινάκης θέλει να μην «κληρονομήσει» τα χρέη και αφήνει να εννοηθεί πως ό,τι χρήματα βάλει θα τα βάλει στην ΠΑΕ και δεν θα τα δώσει στον Κόκκαλη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι διατεθειμένος να βάλει «νερό στο κρασί» του και να ζητήσει λιγότερα από όσα θα προβλέπεται από την αποτίμηση της ΠΑΕ, αλλά -ξαναλέμε- δεν πρόκειται να συζητήσει καν την παραχώρηση του Ολυμπιακού χωρίς χρήματα. Αν σε αυτή την παράμετρο δεν βρεθεί η χρυσή τομή, τότε δεν πρόκειται να προχωρήσει η περίπτωση Μαρινάκη.

Προπονητής και μεταγραφές

Με δεδομένο όμως πως η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να βγει στο προσκήνιο μόνο τυχαία δεν ήταν, θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες για να δούμε τι τροπή θα έχει το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο από την περασμένη Παρασκευή όπου το «Goal» είχε αποκαλύψει την πρόταση που έχει στο μυαλό του ο εφοπλιστής. Την αύξηση δηλαδή μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει ο ίδιος και με αυτόν τον τρόπο θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο και τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Αφού πρώτα ο Κόκκαλης «καθαρίσει» τα χρέη της ΠΑΕ. Ιδιαίτερα φιλόδοξο πλάνο που όπως αναλύσαμε και πιο πάνω με τα τωρινά δεδομένα έχει ελάχιστες πιθανότητες να εφαρμοστεί. Ο Μαρινάκης πάντως στο ραντεβού που θα έχει με τον Κόκκαλη θα του παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο στο οποίο έχει αυτή τη στιγμή ακόμη και το μπάτζετ για προπονητή και μεταγραφές που χρειάζεται η ομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα διαθέσει 1,5 εκατ. ευρώ για καλό προπονητή (εδώ «παίζει» του Βαλβέρδε) και περίπου 10 εκατ. ευρώ για 3-4 καλές μεταγραφές.

Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενδιάμεσης λύσης, δηλαδή εισόδου του Μαρινάκη με ένα ποσοστό στην ΠΑΕ, με τον Κόκκαλη παρών.
ΣΕΝΤΡΑ

1 σχόλιο:

KLYSMA είπε...

ΟΧΙ ΡΕ ΤΡΕΛΛΕ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ.ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ.