Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ο άλλος δρόμος...



Έναρξη προετοιμασίας στις 14 (όπως έχει προγραμματιστεί) ή στις 28 Ιουνίου; Προετοιμασία βασισμένη στη λογική να είμαστε έτοιμοι στην Ευρώπη ή να παρουσιαστεί μία ομάδα δυνατή, ανταγωνιστική και έτοιμη να ανακτήσει στα σκήπτρα στην Ελλάδα; Το κύριο ζητούμενο το φετινό καλοκαίρι στον Ολυμπιακό είναι η οριοθέτηση των προτεραιοτήτων. Με ηρεμία, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

Πολλοί κάνουν λόγο για «κουρασμένη» ομάδα, «κακοπροπονημένους» ποδοσφαιριστές (λόγω της περυσινής προετοιμασίας) κι αναρωτιούνται, αν με μόλις τρεις εβδομάδες ξεκούρασης, «θα αντέξουν οι παίκτες να βγάλουν την επόμενη χρονιά, μπαίνοντας από τόσο νωρίς στα γήπεδα;». Πράγματι, αυτό είναι ένα ερωτηματικό. Όταν έχεις δουλέψει μέσα στο λιοπύρι επί τρεις μήνες, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Μία «διαφορετική άποψη» εκφράστηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μάλιστα, από μέλη του Ολυμπιακού. Ποιά είναι αυτή; Μήπως θα έπρεπε η προετοιμασία της ομάδας να ξεκινούσε λίγο αργότερα; «Να επιτρέπαμε στους παίκτες να πάρουν τις κατάλληλες ανάσες, να ξεκουραστούν σωματικά και ψυχολογικά, να μην νιώθουν ότι ο χρόνος τους πιέζει και να ξεκινούσαμε την προετοιμασία δύο εβδομάδες αργότερα, όπως άλλες χρονιές, δηλαδή προς το τέλος Ιουνίου, σαν να παίζαμε Αύγουστο στην Ευρώπη» τόνισαν.

«Έτσι, κι αλλιώς τα δύο πρώτα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ στις 15 και 22 Ιουλίου θα είναι με ομάδα χαμηλής δυναμικότητας. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να τα εντάξουμε στα παιχνίδια προετοιμασίας και, παράλληλα, η ομάδα να λειτουργεί και να εργάζεται πάνω στον βασικό στόχο που είναι να μπουν γερές και στέρεες βάσεις για την επόμενη χρονιά.

Ο σχεδιασμός να γίνει με βάση τη δημιουργία μίας πολύ ισχυρής ομάδας με το μυαλό, παράλληλα, στην Ευρώπη, αλλά όχι με μοναδικό γνώμονα το Γιουρόπα Λιγκ. Πέρυσι το καλοκαίρι, η ομάδα φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό έπρεπε να γίνει, κι αυτό έγινε, καθώς ήταν απαραίτητο, πέρα από το πρεστίζ, να εισπράξει η ΠΑΕ τα έσοδα (περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ ) από την ΟΥΕΦΑ.

Τώρα, δεν υπάρχει αυτή η πίεση. Πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις για δυναμώσει η ομάδα και να κατακτήσει πάλι το πρωτάθλημα. Ώστε, τη σεζόν 2011-12 να επιστρέψουμε στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ» κατέληξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: