Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Το στοίχημα των χαφ!



Το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ κρίνει πολλά για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα να κατακτήσει την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την ήττα στην Τούμπα η νίκη είναι μονόδρομος για τους Πειραιώτες. Στον φετινό Ολυμπιακό έχουμε δει πολλά όσον αφορά στον καταρτισμό της ενδεκάδας και αυτά οφείλονται κατά πολύ στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της σεζόν. Στην αποψινή συνάντηση με τους Θεσσαλονικείς, όμως, θα δούμε στο αρχικό σχήμα μία τριάδα που δεν έχει εμφανιστεί ξανά, τουλάχιστον από την αρχή, σε παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για την τριάδα στα χαφ, την οποία θα αποτελούν οι Μαρέσκα, Ντουντού και Τοροσίδης. Οι τρεις μαζί δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά σε αρχικό σχήμα του φετινού Ολυμπιακού. Παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών δεν έτυχε να συνυπάρξουν στην μεσαία γραμμή αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές από την αρχή ενός αγώνα. Έχουν παίξει μαζί, όμως, στην μεσαία γραμμή κατά την διάρκεια δύο παιχνιδιών.

Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στην οποία ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-0 στα χαφ ξεκίνησαν οι Ντουντού, Μαρέσκα, και Όσκαρ. Στο 70ο λεπτό ο Τοροσίδης πήρε την θέση του Ισπανού κι ενώ το τελικό σκορ είχε διαμορφωθεί. Αυτή ήταν η πρώτη τους συνύπαρξη, ενώ η δεύτερη ήταν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο οποίο ο Ολυμπιακός έχασε με 1-0.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ξεκινήσει στην μεσαία γραμμή με τους Τοροσίδη, Μαρέσκα και Στολτίδη, ενώ στο 70' στην θέση του "Ιέρο" μπήκε ο Τοροσίδης. Συνολικά έχουν παίξει μαζί στα χαφ 40 λεπτά, οπότε δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Στο παιχνίδι που θα αρχίσει σε λίγες ώρες στο Καραϊσκάκη, όμως, θα είναι το βασικό σχήμα της μεσαίας γραμμής και αποτελεί ένα στοίχημα πως αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού αγώνα.

Γιώργος Στασινόπουλος

γαυρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: