Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Κατάντια, δράμα και λύτρωση

Η χρονιά αυτή ολοκληρώθηκε με την απόλυτη κατάντια για το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού. Αηδία και ξεφτίλα μέσα στο γήπεδο, απόλυτη ανημποριά, κοροϊδία απ’ όλους και ψεύτικες υποσχέσεις. Ξύλο, οργή, λαϊκή έκρηξη και ισοπέδωση, συνθήκες πανικού και καταστροφής.

Πλήρης απογοήτευση, χάος συναισθημάτων και Νέμεσις. Οι αναλύσεις πλέον περιττεύουν, έχουν γίνει σε κάθε τόνο. Πλέον, φτάνουν οι δικαιολογίες και οι αναλύσεις. Απαιτούνται ψυχραιμία και λύσεις.

Γελάνε οι ανύπαρκτοι μαζί μας. Η φετινή ομάδα δεν υπάρχει, τελείωσε. Το πουλάκι πέταξε, σπάνιο κιρκινέζι. Από τις φιέστες και τα μεγαλεία, μέσα σε μία σεζόν πλακωνόμαστε μεταξύ μας μέσα στο σπίτι μας. Μάθανε πως αυτονόμαστε, πλακώσανε κι οι άλλοι.

Τώρα μόνο λύσεις και αποφάσεις. Ας πάρουν αποφάσεις, δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε υπομονή. Η αναβλητικότητα και το βλέποντας και κάνοντας μας πήγε ξανά στα χρόνια του λίθου. Ήμουν σίγουρος ότι δεν υπήρχαν ποτέ ξανά τέτοιες σκηνές, κυνηγητά στο Ρέντη και ξύλο στο Καραϊσκάκη. Είναι τόσο παλιά και ξεχασμένα όλα αυτά και τα ξαναβρίσκουμε μπροστά μας. Έλεος, όχι πάλι. Γελάνε οι ανύπαρκτοι μαζί μας, δεν το αξίζει αυτό ο Ολυμπιακός, ο κόσμος του και ο πρόεδρός του. Γελάνε μαζί μας οι άτιτλοι και οι σφαλιαροεισπράκτορες. Ντροπή μας.

Αποφάσεις τώρα. Όποιες κι αν είναι αυτές. Την Κυριακή με τον Άρη, πιτσιρικάδες στο γήπεδο. Οι υπόλοιποι παίκτες κι αυτοί στο γήπεδο υποχρεωτικά. Τιμωρημένοι, ξετιμωρημένοι, τραυματίες, όλοι στην εξέδρα. Διακοπές κανείς. Τελευταίοι; Τελευταίοι. Ας παίξουμε Ευρώπη από τον Ιούλιο. Όποιος μπορεί. Όποιος δεν μπορεί…

Προπονητής τώρα. Από την Κυριακή στον πάγκο. Μεταγραφική περίοδος από σήμερα. Εκκαθαρίσεις; Από σήμερα. Μετά την καταστροφή, ας αρχίσει η λύτρωση. Από σήμερα.

Μετά τον εμετό το στομάχι καθαρίζει. Ξεράσαμε, φτάνει.

Χρήστος Μεγγλίδης

.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: