Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Υ.Γ. 1 : Το μαρτύριο δεν τελείωσε ούτε σήμερα και έπεται συνέχεια. Κι όμως, υπάρχει το εφιαλτικό σενάριο που λέει οτι αν πάμε σε τριπλή ισοβαθμία, δεν αποκλείεται να ξεκινήσουμε να παίζουμε προκριματικά από τον Ιούνιο. Απογοήτευση και σήμερα η εικόνα της ομάδας απέναντι στον ξεχαρβαλωμένο Άρη, με ακόμα πιο απογοητευτική την εικόνα στις κερκίδες. Μόλις 7.088 εισιτήρια κόπηκαν, σε έναν αγώνα που υποτίθεται οτι έκρινε σε μεγάλο βαθμό το Ευρωπαϊκό μας μέλλον ενόψει της νέας περιόδου. Αν και δεν συμφωνώ με τα περί αποχής - αυτά είναι για βάζελους, εμείς δεν κάναμε αποχή ούτε με τον Σαλιαρέλη πρόεδρο, τι να λέμε - το σημερινό αποχαιρετιστήριο παιχνίδι εντός έδρας για τη φετινή σεζόν ελπίζω να ήταν ένα μήνυμα προς τη διοίκηση και τις πρακτικές που ακολούθησε τη φετινή σεζόν.

Υ.Γ. 2 : Πάμε τώρα να παίξουμε με την ΑΕΚ το... πόσο νωρίς θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Σε έναν αγώνα που εκ πρώτης όψεως δείχνει αγγαρεία, αλλά κακά τα ψέμματα, μια νέα αποτυχία είναι άλλη μια μαχαιριά στο πληγωμένο μας γόητρο. Και οι απουσίες που θα έχουμε δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Κουλουβάχατα ο προγραμματισμός του τεχνικού τιμ στο θέμα των τιμωρημένων, συνετέλεσε κι αυτός σαν παράγοντας ώστε από το ματς με την ΑΕΚ να απουσιάζουν ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά ΔΩΔΕΚΑ παίκτες... Οι Ντουντού, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Λούα Λούα, Ζεβλάκοβ και Ντάρμπισιρ (τιμωρημένοι) προστέθηκαν στους τραυματίες Νικοπολίδη, Ντάτολο, Ζαϊρί, Γκαλέτι, Ντιόγο.

Υ.Γ. 3 : Είμαστε η μοναδική ομάδα φέτος που έχει κάνει "ήρωα" τον Σηφάκη, ο οποίος σε όσα κρίσιμα παιχνίδια αγωνίστηκε - πλην Ολυμπιακού - έπνιξε κουνέλια.

Υ.Γ. 4 :
Επικό πρωτοσέλιδο "Γάτας" εχθές : "Το λάθος που μπλόκαρε τον Βαλβέρδε". Και ακόμα επικότερο πρωτοσέλιδο "Πρωταθλητή" σήμερα, που υπερτονίζει οτι "ρίχνει το γάντι ο Βαλβέρδε μέσω Ασπιάθου". Τελικά θα πρέπει να αποφασίσουν, αυτός ο Βαλβέρδε τι είναι; Απατεώνας που παρακαλάει για δουλειά; Ψηλομύτης που μεγαλοπιάνεται και μας σνομπάρει; Ταπεινός δούλος του προέδρου ή προπονητική Θεότητα; Κάθε μέρα γράφεται και από μια θεωρία σχετικά με το μέλλον του Βαλβέρδε στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Όλα αυτά, για έναν άνθρωπο που θα πρέπει να βγεί ο ήλιος απ'τη δύση για να καθήσει στον πάγκο της ομάδας - ειδικά με τα τωρινά δεδομένα.

Υ.Γ. 5 :
Όσο για το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Γάτας" περί Γκαγκάτση, θέλω να πιστεύω οτι είναι ένα κακόγουστο αστείο.

Υ.Γ. 6 :
Πολύ κοντά στο να πεί "αντίο" στο ποδόσφαιρο και κατ'επέκταση στον Ολυμπιακό είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ωστόσο, έχω την εντύπωση οτι χρησιμοποιεί λάθος λόγο για να πεί το "αντίο" αυτό... Ο Νικοπολίδης λοιπόν δεν αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του λόγω της φυσιολογικής φθοράς που επιφέρει ο χρόνος και με τη σκέψη να αποσυρθεί όντας ο κορυφαίος, αλλά επειδή η κατάσταση στον Ολυμπιακό φέτος είναι αυτή που είναι. Δηλαδή τι, μάγκες στα εύκολα, σπίτι μας στα δύσκολα; Εν μέρει έχει δίκιο, σου λέει τώρα 40 χρονών να τρέχω σε προετοιμασίες, εκτός έδρας, Ευρώπες και στο τέλος να με κυνηγάνε και οι οπαδοί; Καλύτερα σπίτι μου. Άγνωστο αν θα παραμείνει στην ομάδα από κάποιο άλλο πόστο, αν και το θεωρώ δύσκολο καθώς ο ίδιος φέρεται να'χει πάρει ζεστά το ρόλο του ως ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Υ.Γ. 7 : Αστεία πράγματα αυτά που γράφονται για τον Ούρκο Πάρντο. "Οι εμφανίσεις του στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs θα κρίνουν αν θα παραμείνει στην ομάδα". Δηλαδή έχεις έναν ποδοσφαιριστή για έναν ολόκληρο χρόνο, τον βλέπεις καθημερινά στις προπονήσεις, βλέπεις τα προτερήματα του, τις αδυναμίες του και περιμένεις να δεις τι θα κάνει σε δύο αγώνες για να πάρεις απόφαση αν θα τον κρατήσεις;

Υ.Γ. 8 :
Όχι, δεν μιλάμε απλά για μια "κακή χρονιά" φέτος και σίγουρα δεν "είναι το ίδιο με τη σεζόν 2003-2004" όπως ευαγγελίζονται ορισμένοι δημοσιογράφοι. Το 2003-2004 είχαν γίνει και πάλι μεγάλα λάθη, αλλά τα φετινά όμοια τους δεν έχουν. Τότε π.χ. και πάλι δεν ενισχυθεί η ομάδα στη θέση του σέντερ φορ όπου υπήρχε πρόβλημα, αφού ο σακατεμένος Μάρτσιν Κούζμπα μια έπαιζε και δέκα δεν έπαιζε, φέτος καταργήθηκε η λογική με το να ξεκινήσει η σεζόν χωρίς αριστερό χαφ επειδή... το είπε ο Κετσπάγια. Τότε η πλειοψηφία των παικτών που αποκτήθηκαν ήταν ελεύθεροι (Μπούτσεκ, Καφές, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Στολτίδης, Γκώνιας, Πάντος, Τάτσης, Γεωργάτος - με κανονική μεταγραφή είχαν έρθει οι Βάλλας, Κούζμπα και Ταραλίδης), αλλά ήρθαν να προστεθούν σε έναν καλό "κορμό" και την έλλειψη φορ την κάλυψε η καλύτερη σεζόν του Τζιοβάνι και το ξεπέταγμα του Καστίγιο.
Φέτος ναι μεν δαπανήθηκαν χρήματα για τον (σπουδαίο) Όλοφ Μέλμπεργκ και τον Έντσο Μαρέσκα, αλλά η πώληση του Μπελούτσι σε συνδυασμό με την αποχώρηση και την μη αντικατάσταση του Τζόρτζεβιτς ουσιαστικά αποδυνάμωσαν την ομάδα. Τέλος, ακόμα και η επιμονή / εγωϊσμός αναφορικά με την παραμονή ενός μαθητευτόμενου προπονητή (Προτάσοφ) ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με την βαρύτερη Ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας, δεν στάθηκε ικανός να βγάλει εκτός διεκδίκησης τίτλου την ομάδα, η οποία έφτασε ένα κλικ απ'την απόλυτη ανατροπή - ακόμα και με... Αλέφαντο στον πάγκο - αλλά η ιστορική πλέον Δούρειος απόφαση συνετέλεσε στο να μην εξευτελιστεί για πολλοστή φορά ο αιώνιος δεύτερος. Σε αντίθεση βέβαια με φέτος όπου το ένα έγκλημα διαδεχόταν το άλλο και η ομάδα κατέληξε να μην έχει έναν κορμό 4-5 παικτών για να βασιστεί.


Υ.Γ. 9 : Ο πρόεδρος δε μιλάει και όσο δε μιλάει, τόσο στρέφει κόσμο εναντίον του. Όπως βγήκε το καλοκαίρι και είπε με στόμφο "δεν κατάλαβα δηλαδή, τι έχει ο Κετσπάγια, χολέρα έχει;" έτσι και τώρα χρειάζεται να βγεί και να μιλήσει για το τι σκοπεύει να κάνει. Όντας επιτυχημένος στον χώρο του ποδοσφαίρου ξέρει οτι ο κόσμος περιμένει μια ξεκάθαρη εξήγηση μετά τα φετινά : Μένει; Φεύγει; Το μόνο σίγουρο είναι πως τη νέα σεζόν κανείς δεν πρόκειται να ανεχτεί να τρέχουν την ΠΑΕ οι ΧρυσικοπουλοΘεοδωρίδηδες και ο πρόεδρος να παραθερίζει. Ή θα είσαι πρόεδρος, ή γράψου σε κανέναν όμιλο χειμερινών κολυμβητών και μείνε στην Πάτμο. Με μεγάλο λοιπόν ενδιαφέρον αναμένεται όχι τόσο ο αγώνας με την ΑΕΚ, αλλά το Δ.Σ. της Πέμπτης, που - ως είθισται - δεν θα κρύβει καμμιά είδηση.

Υ.Γ. 10 : Είπα Θεοδωρίδης και θυμήθηκα τις δηλώσεις του τοτέμ, του Σάββα Θεοδωρίδη. Είπε πολλά, για το τι έφταιξε, ποιούς πρέπει να διώξει ο πρόεδρος κλπ κλπ... εκτός απ'τον Δ.Θ. Jr. - αυτός έχει πλάνο και όραμα.

Υ.Γ. 11 : Είπε κάτι ενδιαφέρον πάντως ο Σάββας, κοινό μυστικό βέβαια. Οτι παρέμεινε μόνο ως αντιπρόεδρος και όχι και ως γενικός αρχηγός και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στη Super League, γιατί δε τον ήθελε ο Αέρα-Πατέρας. Κάτι που όπως θα θυμάστε κυκλοφορούσε ως φήμη το καλοκαίρι, οτι δηλαδή ο Κόκκαλης έκανε το χατίρι του Πατέρα και του Πιλάβιου, φήμη που απέρριπταν μετά βδελυγμίας οι διοικητικοί ως "ανυπόστατη και καθοδηγούμενη". Να λοιπόν που ο Σάββας τώρα την αναζοπυρώνει...

Υ.Γ. 12 : Ωραίος ο Λαυρεντιάδης... Τον ενδιαφέρει λέει το real estate μόνο και τίποτε άλλο. Καλά, δεν θα έριχνε αυτός και οι συνεργάτες του καμμιά 200αριά εκατομμύρια για να πάρουμε το Champions League; Έτσι δεν έλεγαν; Κι όμως, ο σαπουνέμπορας κτηματομεσίτης βρέθηκε ξαφνικά με το 50% του Σταδίου Καραϊσκάκη. Αν και με το ρυθμό που κάνει αγοραπωλησίες αυτός, δεν είναι να απορήσει κανείς αν αύριο - μεθαύριο βρεθεί το μισό Καραϊσκάκη ξανά στα χέρια του Κόκκαλη. Τι να πεί κανείς, όλα να τα περιμένουμε...

Υ.Γ. 13 :
Αυτό το τρελό αγόρι, ο Λέτο, το φυσάει και δεν κρυώνει. Για το τσίρκο στο οποίο παίζει τον ρωτάνε, τον Ολυμπιακό μνημονεύει αυτός. Πονάει η αγάπη μάτια μου, πονάει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: