Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Και σιγά τη μαγκιά…

Σοβαρά, υπήρχε κανείς που στεναχωρήθηκε με το σημερινό 0-0 στο Φάληρο; Υπήρχε κανείς που θα έσκαγε, αν έβαζε ο Κάμπορα το γκολ στο 90′ στη μοναδική φάση που αξιώθηκε να κάνει ο Άρης στο ματς, παίζοντας με παίκτη παραπάνω και με το φάντασμα του Ολυμπιακού που είχε (εκτός από τα χάλια του) δέκα απουσίες; Ή μήπως υπήρχε κανείς που θα χαιρόταν, αν έβαζε ένα γκολ η ομάδα, κέρδιζε το παιχνίδι και έβγαινε δεύτερη στα πλέι οφ;

Μήπως είδαμε τίποτα καινούργιο απόψε; Ο Ολυμπιακός έπαιζε, ως συνήθως, αποδεκατισμένος, με απουσίες εκτός γηπέδου και εντός γηπέδου. Ο Ολυμπιακός βρήκε μπροστά του έναν διαιτητή που είτε θα του έδινε σε βάρος του πέναλτι είτε θα έβγαζε παίκτη με αποβολή, απλώς ο Ντάκος προτίμησε το δεύτερο, γιατί από τα πέναλτι βαρεθήκαμε. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βάλει γκολ ούτε με προσφυγή στο Διεθνές Ταμείο των γκολ. Ο Ολυμπιακός ήταν το γνωστό τουρλουμπούκι, με όσους έπαιξαν, να δίνουν, ως συνήθως, ό,τι μπορούσαν (ίσως και παραπάνω σήμερα), αλλά απλώς να μην μπορούν.

Κι επειδή έχουν ακουστεί πολλά τελευταία. Το κίνητρο απόψε το είχαν μόνον οι παίκτες, αυτοί τουλάχιστον που ξέρουν ότι και του χρόνου θα είναι στον Ολυμπιακό. Αυτοί έπρεπε να νικήσουν, για να σώσουν τις διακοπές τους. Αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν, γιατί απλώς δεν μπορούν παραπάνω.



Διαφωνώ ότι η ομάδα θα έχει όφελος, αν έρθει δεύτερη και παίξει τέλος Αυγούστου στην Ευρώπη. Γιατί; Για να γίνουν οι μετεγγραφές τον Αύγουστο; Για να υπάρχει πάλι κωλοβάρα στην προετοιμασία και κωλοπιλάλα μόλις θα έρθει η ώρα του τελευταίου προκριματικού; Όχι. Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα. Να έρθει γρήγορα ο νέος προπονητής, να έρθουν εγκαίρως οι νέοι παίκτες και να είναι υποχρεωμένη όλη η ομάδα να κάνει νωρίς και σωστά την προετοιμασία. Κι ας παίξει και δύο και τρεις προκριματικούς. Κι ας είναι αυτά τα ματς σαν δυνατά φιλικά. Άμα είναι να το ρίξουν όλοι στο τριαλαρί τριαλαρό μέχρι να έρθει ο Αύγουστος για να παίξουν δυο ματς και να πάνε στους ομίλους των τριών εκ. γιούρο, να μη σώσουν και το κάνουν. Ας ήταν μάγκες, να έπαιζαν προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ κι ας ήταν και πιο μάγκες να πήγαιναν κατευθείαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και σιγά τη μαγκιά να έπαιρναν κι αυτό το πρωτάθλημα. Σιγά την απόσταση από τον… υπερπρωταθλητή! Που στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο αυτήν την… υπερομαδάρα του Κούπερ, έκαναν μιάμιση φάση σε όλο το ματς και τελικά έβαλαν γκολ από το σουτ του Λέτο απ΄τη σέντρα. Κι εμείς, με τα δεύτερα και με όλο μας το χάλι, κάναμε 15-0 τελικές σήμερα, γκολ δεν βάλαμε και παραλίγο να το φάμε και στο τέλος!

Αντε παρατήστε μας μωρέ. Προπονητή αμέσως, 4-5 μεταγραφές γρήγορα και προετοιμασία με τα κεφάλια μέσα από την πρώτη μέρα. Σιγά την επιστήμη να πάρεις πρωτάθλημα από τους Παναθηναϊκούς, τους Άρηδες και τους Σάντος. Πολύ το κουράσαμε και το αμπελοφιλοσοφήσαμε.

Χρήστος Μεγγλίδης

RED PLANET

Δεν υπάρχουν σχόλια: