Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ.........ΚΑΡΥΔΙΑ

Για τον τίτλο στο Ρέντη!

Αν και πήγε «να βγάλει τα μάτια του» μόνος του, ο Ολυμπιακός πήρε παλικαρίσια και δίκαιη νίκη μέσα στη Γλυφάδα (3-2) και πλέον την Τετάρτη έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στην έδρα του (2-1 στις νίκες). Οι «ερυθρόλευκοι», που ήταν καλύτεροι σε όλα τα σετ και μπορούσαν να είχαν νικήσει και με 0-3, είχαν για κορυφαίους τους Μίλκοβιτς και Κούναρι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το πρώτο σετ (2-6), εκμεταλλευόμενος και τα λάθη του Παναθηναϊκού και διατηρούσε με ευκολία το προβάδισμα (7-14). Οι «πράσινοι» έκαναν την τελευταία τους αντεπίθεση και μείωσαν στους τρεις πόντους (19-22), αλλά τελικά με δυο συνεχόμενους πόντους στο τέλος (καρφί Κούναρι και τριπλό μπλοκ) ο Ολυμπιακός πήρε το σετ (21-25).

Πόντο-πόντο ξεκίνησε το επόμενο σετ και αν και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει (9-6), οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη, μπόρεσε να ισοφαρίσει. Παρότι οι «πράσινοι» ξέφυγαν και πάλι, χάρη στα σερβίς του Τζούριτς, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά (16-17) και κρατούσε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, άλλα το σετ εξελίχθηκε σε «θρίλερ», το οποίο έγειρε υπέρ των γηπεδούχων (27-25).

Στο τρίτο σετ έγιναν «πράγματα και θάματα». Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε θεαματικά και πήρε μεγάλο προβάδισμα, χάρη στα σερβίς των Κούναρι και Μίλκοβιτς (5-17), αλλά κάπου εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» μάλλον…αποκοιμήθηκαν, αφού, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει μπροστά(!) με 20-19 και σαν να μην έφτανε αυτό πήρε και το σετ (25-23).

Ευτυχώς, στο τέταρτο σετ, οι παίκτες του Ολυμπιακού, ήταν πιο σοβαροί και από τη στιγμή που εδραίωσαν το προβάδισμά τους (7-10) δεν το έχασαν στιγμή, αλλά αντίθετα το διεύρυναν και κατάφεραν να πάρουν (επιτέλους) ένα εύκολο σετ (17-25), οδηγώντας το ματς στο τάι-μπρέικ. Καλό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στο τελευταίο σετ (0-4), αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε «απέθαντος» (4-4). Όμως, στη συνέχεια, ο Ιβάν πήρε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του και με δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός ξέφυγε και πάλι (9-13) και τελικά έκανε το «μπρέικ» της έδρας, με μπλοκ-άουτ του Μίλκοβιτς (10-15).

Τα σετ: 21 – 25, 27 – 25, 25 – 23, 17 – 25, 10 – 15

2 σχόλια:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

τα καρυδια τα σπάσατε στο Παρίσι!!!

KLYSMA είπε...

ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ.