Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Επνιξε το κουνέλι για να του επιτραπεί να ταξιδέψει! Αποτροπιασμός στο αεροδρόμιο



Ένα κουνέλι έπνιξε μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων επιβατών, προκειμένου να του επιτραπεί να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα!

Το απίστευτο περιστατικό που έχει προκαλέσει την οργή φιλοζωικών οργανώσεων συνέβη προχθές το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».
Όλα συνέβησαν όταν κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι 63χρονος που επρόκειτο να ταξιδέψει με πτήση της Aegean για την Αθήνα, κρατούσε στις χειραποσκευές του ένα κουνέλι και δέκα αυγά.

Οι υπάλληλοι τον ενημέρωσαν ότι δε γίνεται να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με το κουνέλι, εκείνος όμως επέμενε. Μάταια προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τους κανονισμούς.


Σε κατάσταση σύγχυσης και ενόψει του κινδύνου να χάσει την πτήση, ο 63χρονος άρπαξε το κουνέλι και το έπνιξε με τα χέρια του μπροστά στα μάτια Ελλήνων και ξένων επιβατών. Το βάρβαρο θέαμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ορισμένοι επιτέθηκαν φραστικά στον 63χρονο, απαιτώντας να συλληφθεί και να τιμωρηθεί.

Λιποθύμησε

Στη θέα του αστυφύλακα, ο 63χρονος κατέρρευσε. Σύμφωνα με πληροφορίες έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να κληθεί ο γιατρός του αεροδρομίου προκειμένου να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Όταν συνήλθε οδηγήθηκε στο τμήμα του Αερολιμένα προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για το συμβάν που είχε προηγηθεί. Όπως προέκυψε, ο Ηρακλειώτης ταξίδευε για την Αθήνα καθώς σήμερα πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς.

Το κουνέλι και τα αυγά ήταν «πεσκέσι» στο γιατρό που θα τον χειρουργούσει. Ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι έκανε κάτι κακό.
Δικό του ήταν το κουνέλι και όπως είπε θα πήγαινε για σφάξιμο. Όταν συνειδητοποίησε ότι θα έχανε την πτήση, αποφάσισε να το πνίξει και να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων μαζί με τα αυγά. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο 63χρονος αλλά να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία. Τελικώς ταξίδεψε για την Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί στην σοβαρή επέμβαση.

Λίγη ώρα αργότερα το τηλεφωνικό κέντρο στο τμήμα του Αερολιμένα «άναψε» από τα τηλεφωνήματα οργής φιλοζωικών οργανώσεων που ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του 63χρονου. Είχαν ενημερωθεί από επιβάτες που ήταν μπροστά στο συμβάν.
Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται έχουν καταθέσει ήδη εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας, υπάλληλοι της εταιρείας security, ο αστυφύλακας που κλήθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Ο 63χρονος αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται ζώα συντροφιάς, εκτροφείου ή εργασίας. Όσοι φονεύουν, βασανίζουν και κακοποιούν τέτοια ζώα κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και με χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το πειστήριο του «εγκλήματος», δηλαδή το κουνέλι, έχει εξαφανιστεί. Προφανώς υπάλληλος της καθαριότητας του αεροδρομίου έσπευσε να αδειάσει τον κάδο πριν βρωμίσει η αίθουσα αναχωρήσεων.
.patris

Δεν υπάρχουν σχόλια: