Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ Έχασε το μέτρο ο Μετέ και παραφέρεται


Ντελίριο κατηγοριών και απειλών εναντίον των δύο μουσουλμάνων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κάνοντας επίδειξη δύναμης αφού ο ψευτομουφτής Ξάνθης ανακηρύχθηκε σε «αρχηγό της μειονότητας»!

Ο πόλεμος της εξουσίας καλά κρατεί στους κόλπους της μειονότητας, αφού οι αυτοαποκαλούμενοι θρησκευτικοί ηγετίσκοι και οι πολιτικοί ηγέτες έχουν επιδοθεί σε ανταλλαγή πυρών μέσω ανακοινώσεων αμέσως μετά την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Η κάθε πλευρά για δικούς της λόγους θέλησε να εκμεταλλευτεί την παρουσία της ενώ η υποβάθμιση των ψευτομουφτήδων στις κοινές συναντήσεις έκανε τον Αχμέτ Μετέ να ξεσπάσει αποκαλύπτοντας τελικά αυτό που είναι.

Σε παράφραση της γνωστής ρήσης «τη δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς» εμείς θα πούμε την εξουσία ουδείς εμίσησε. Έτσι οι μουσουλμάνοι που επαίρονται ότι εκλέχτηκαν, άλλοι με νόμιμες και άλλοι με παράνομες διαδικασίες, για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα της μειονότητας, έχουν καταλήξει σε γραφικούς τύπους που μόνο θρησκευτικούς τοποτηρητές δεν θυμίζουν που ανταλλάσσουν κακίες και απειλές χρησιμοποιώντας και τον τουρκόφωνο Τύπο για να έχουν εξασφαλισμένους και τους αναγνώστες.

Αφορμή για την τελευταία ανακοίνωση από τον ψευτομουφτή Ξάνθης και πρόεδρο της λεγόμενη Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Αχμέτ Μετέ, ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Τα σχέδια του «θρησκευτικού ηγέτη» δεν πήγαν όπως θα ήθελε, αφού δεν κατάφερε να παραστεί σε συνάντηση και με τους δύο πρωθυπουργούς και έτσι έχει επιδοθεί σε ένα ντελίριο κατηγοριών εναντίον των δύο βουλευτών Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μαντατζή. Αν και όλα ήταν σχεδιασμένα και από το τουρκικό προξενείο το σχέδιο δεν επετεύχθη και ο Μετέ έμεινε μόνο στις τουρκικές συναντήσεις., Αυτό που ακολούθησε αποκαλύπτει τον άνδρα και τον χαρακτήρα του αλλά και οι βολές κατά των μειονοτικών βουλευτών με τέτοια απαξία δημιουργεί τεράστιο ρήγμα.

Οι δύο βέβαια μουσουλμάνοι βουλευτές δεν είναι άμοιροι ευθυνών για την κατάσταση, καθώς έχουν κατά καιρούς και όποτε τους βόλευε χρησιμοποιήσει την άτυπη Συμβουλευτική Επιτροπή για να κερδίσουν ψήφους και αποχώρησαν από αυτή όταν τους …στρίμωξαν.

Ο ψευτομουφτής όμως με την ανακοίνωσή του δεν εκτοξεύει μόνο κατηγορίες αλλά και απειλές εναντίον των δύο βουλευτών. Είναι χαρακτηριστική η φράση σε κάποιο σημείο της ανακοίνωσης, «εμείς ξέραμε να τους κάνουμε εξουσία, έτσι σαν μειονότητα ξέρουμε να τους πάρουμε από εκεί». Άξια προσοχής είναι και η έκφραση μας θυσίασε για έναν Έλληνα» σαν να μιλούσε για έναν ον λίγο ανώτερο από έναν ζώο ίσως για έναν γκιαούρη...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ

Η πλήρη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στον τουρκόφωνο Τύπο και στην ελληνική γλώσσα στο blog http://ahmetmete.wordpress.com/, από όπου την αντλούμε:

“H Συμβουλευτική Επιτροπή δεν αποτελεί κέρμα στην τσέπη κανενός. Για αυτό να μην προσπαθήσει κανείς να την ξοδέψει, να μην πει λόγια εναντίον της. Να επαναλάβω μια κουβέντα που λέω πάντα, αν υπάρχει κάποιος που θέλει να «τρέξει» τα μειονοτικά θέματα υπό την ομπρέλα της Συμβουλευτικής Επιτροπής ας ορίσει ! Αν υπάρχει κάποιος θαρραλέος ας έρθει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, και όλα τα μέλη της θα σταθούνε πίσω του.

Εμείς πάντα το λέγαμε αυτό. Όμως οι βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν κατηγορούνε την Συμβουλευτική Επιτροπή. Αν και κανονικά, τα άτομα τα οποία όντας πρόεδροι της Συμβουλευτικής Επιτροπής, σε συγκέντρωση της, είπαν ακριβώς 9 φορές πως παραιτούνται, δεν έχουν το δικαίωμα να την κατηγορούνε. Ο άνθρωπος ο οποίος όντας πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής λέει «Εγώ παραιτούμαι και φεύγω» στην πραγματικότητα υποτιμά τον εαυτό του και όχι την Συμβουλευτική Επιτροπή…


Ναι είναι σωστό πως με αυτές τις κινήσεις ανέστειλαν τις προσπάθειες της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Γι’ αυτό μετά από αυτά τα περιστατικά αποφασίστηκε να αναζητηθούνε άτομα για επικεφαλής που δεν θα κάνουνε αντάρτικο, και σε εκείνη την συνάντηση λήφθηκε η απόφαση στην κενή θέση του προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής να έρθουν οι μουφτήδες οι οποίοι τώρα την «τρέχουν» κατά τον καλύτερο τρόπο.

Εμείς παίρνουμε την σημαία από το σημείο που την άφησαν οι βουλευτές μας και προχωράμε. Αυτοί που μας κατηγορούν, ας έρθουν να πάρουν τη σημαία και ως πολιτικοί ας προχωρήσουν. Όμως δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί που εξελέγησαν ως μειονοτικοί βουλευτές πλέον δεν φέρουν την ιδιότητα του μειονοτικού βουλευτή, αλλά αυτήν του βουλευτή ΠΑΣΟΚ.

Τώρα αν πλέον δεν είναι μειονοτικοί βουλευτές αλλά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αν δεν στηρίζουν κανένα αγώνα της μειονότητας, γελιούνται αν νομίζουν πως με τα «Συναντηθήκαμε με αυτόν και βγήκαμε φωτογραφίες με εκείνον» κάνουν διαφήμιση. Προσέξτε τα προβλήματα παραμένουν όπως ήταν. Κατά κανένα τρόπο δεν ρυθμίστηκαν. Εμείς μέχρι σήμερα δεν θελήσαμε να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους που εμείς εκλέξαμε, αλλά από σεβασμό στους ανθρώπους μας, σωπάσαμε. Διαφορετικά είτε με την ιδιότητα μου ως προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής είτε σαν μουφτής θα μιλούσα.


Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν είναι μεγάλη ξεδιαντροπιά

Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω ένα νέο περιστατικό. Η ανακοίνωση των κυρίων βουλευτών πως «Συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ερντογάν» και οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν αποτελούνε μια μεγάλη ξεδιαντροπιά. Στην προκειμένη ανακοίνωση τύπου τους, εξαφάνισαν την συνάντηση που κάναμε σαν Συμβουλευτική Επιτροπή με τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τους υπουργούς.

Το ίδιο έκαναν και στις φωτογραφίες. Το νόημα αυτών που έκαναν είναι πως ντρέπονται για την Συμβουλευτική Επιτροπή, ντρέπονται για τους μουφτήδες και ντρέπονται για τους συλλόγους από το όνομα των οποίων αφαιρέθηκε η λέξη τουρκικός! Και πλέον αυτοί δεν είναι οι δικοί μας βουλευτές. Βλέπουμε ότι είναι βουλευτές των κομμάτων. Και οι δύο βουλευτές αφού έγιναν εξουσία και μετά άλλαξαν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σκέφτονται με μυαλό μειονοτικού, αλλά με μυαλό του κόμματος ΠΑΣΟΚ.

Και αυτοί οι άνθρωποι τι κρίμα, απευθύνουν προς την Συμβουλευτική Επιτροπή υποτιμητικά λόγια. Τι ενδιαφέρον, πως παρά το ότι στην πρώτη εκλογή του Μάντατζη στην προσπάθεια μου να τον στηρίξω, εκτέθηκα στην ελληνική κοινή γνώμη λόγω κάποιων λέξεων που χρησιμοποίησα, από τότε που εξελέγη για δεύτερη φορά βουλευτής ούτε πέρασε από το γραφείο μου. Μάλιστα λέει πως δεν μπορεί ούτε καν να κάτσει δίπλα μου και να φάει. Αυτά πρώτη φορά τα μοιράζομαι με την κοινή γνώμη.


Ο Τσετίν Μάντατζη είναι ο άνθρωπος που λέει πως ξεσπάθωσε στην Συμβουλευτική Επιτροπή

Προσέξτε ο Τσετίν Μάντατζη είναι ο άνθρωπος που σε μια ομιλία του στην Μύκη είπε πως «ξεσπάθωσε στην Συμβουλευτική Επιτροπή». Ο Τσετίν Μάντατζη είναι ο άνθρωπος που είπε «Δεν με νοιάζει για την Τουρκική Ένωση»… Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν είχα μοιραστεί αυτά τα γεγονότα με την κοινή γνώμη ήταν για να διαφυλάξω τους Τούρκους της Δ. Θράκης και να αποτρέψω την διαίρεση τους. Πλέον όλα όμως πρέπει να βγούνε στη φόρα.

Όλοι ξέρουν πως εγώ σαν ευθύς άνθρωπος, σαν δάσκαλος, και ως μουφτής έναν δρόμο ξέρω… Και πως συνεχίζω και θα συνεχίζω να βαδίζω αυτόν τον δρόμο. Πλέον να μην λένε μεγάλα λόγια σε αυτό το έθνος, Εδώ θέλω να πω και κάτι άλλο. Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν με την ελληνική κυβέρνηση, δεν μετείχαν ούτε ο Τσετίν Μάντατζη, ούτε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν. Μα τώρα είναι δυνατόν να σηκώνονται και μη βάζοντας την συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην ανακοίνωση τους, να υποτιμούνε την Συμβουλευτική επιτροπή;

Οι βουλευτές είναι που δεν τους πήραν καν στις διμερείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις επιτροπές της Ελλάδας και της Τουρκίας. Μπορείτε να αντιληφθείτε την σημασία αυτού του γεγονότος; Τότε να σταματήσουν τα μεγάλα λόγια σε αυτό το έθνος. Δεν θα κερδίσουν τίποτε επιτιθέμενοι εδώ και εκεί. Διότι αν ανοίξει κάποιος σε αυτούς την αγκαλιά, αυτός πάλι η μειονότητα θα είναι. Όσο και αν οι Έλληνες τους έχουν αγκαλιάσει, πρέπει να αξιολογήσουν το γεγονός πως δεν συμπεριληφθήκαν στις συναντήσεις Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα. Προσέξτε μέχρι σήμερα σώπασα ! Όμως μέχρι ενός σημείου. Διότι και εμείς εκπροσωπούμε φορείς, είμαστε υπεύθυνοι έναντι των ανθρώπων μας. Να μην ξεχνάνε πως εμείς ζητήσαμε ψήφους για αυτούς από την κοινότητα μας. Εμείς προσπαθήσαμε και ζητήσαμε ψήφους για να εκλεγούν βουλευτές στις εκλογές.


Οι άνθρωποι την ώρα που ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ, Θράκης Φερούχ Οζκάν μάζευε ψήφους για αυτούς, του είπαν «Δεν φτάνει να ρίξετε την ψήφο σας, και ο ίδιος θα έρθετε. Αυτοί είναι που πίεσαν το Οζκάν να παραιτηθεί και δεν τον δέχτηκαν σαν συνομιλητή τους. Φαίνεται ότι από κάπου πηγαίνουν οδηγίες στους δύο βουλευτές. Δεν πρέπει ποτέ να βγάλουν από το μυαλό τους το εξής. Όπως εμείς ξέραμε να τους κάνουμε εξουσία, έτσι σαν μειονότητα ξέρουμε να τους πάρουμε από εκεί. Για αυτό είτε πρόκειται για μουφτή, είτε πρόκειται για βουλευτή, είτε για δήμαρχο, πρέπει ο καθένας να καθορίζει σωστά την στάση του. Σε διαφορετική περίπτωση δεν χρειάζεται καν να συζητούνται τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα είναι μια γνωστή πραγματικότητα…

Μας θυσίασαν για έναν υπουργό, για έναν Έλληνα…


Θέλω να μοιραστώ με την κοινή γνώμη μια ακόμη λεπτομέρεια σχετική με τις συναντήσεις μας στην Αθήνα. Όταν ήταν βουλευτής ο Ιλχάν Αχμέτ και πηγαίναμε στην Αθήνα, μας πήγαινε ο ίδιος με το αυτοκίνητο του ως το ξενοδοχείο, και στον γυρισμό μας ξεπροβοδούσε έως το αεροδρόμιο.

Όταν όμως πήγαμε τώρα επ’ ευκαιρία της ιστορικής επίσκεψης της Τουρκικής κυβέρνησης, δεν είδαμε κανένα σημείο ενδιαφέροντος –ούτε καν υποχρεωτικό χαιρετισμό- από τους βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν. Και μάλιστα όταν συναντηθήκαμε μαζί τους στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου έμενε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, οι βουλευτές ήταν με ένα υπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και δυστυχώς όταν μας είδαν τραβήχτηκαν στην άκρη και χωρίς να μιλήσουνε μαζί μας. Μας θυσίασαν για έναν υπουργό, για έναν Έλληνα.

Να λοιπόν μερικά «ωραία μαργαριτάρια» γύρω από την επίσκεψη στην Αθήνα! Εγώ μέχρι σήμερα πουθενά δεν είπα πως συνέβαλα στην εκλογή του Τσετίν Μάντατζη. Όταν όμως εξελέγη βουλευτής του είχα πει «Σε παρακαλώ να μείνεις βουλευτής των 17 χιλιάδων ανθρώπων». Δεν πρέπει συνέχεια να βρίσκουν ελαττώματα στους φορείς, λες και οι ίδιοι δεν έχουν κανένα. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή φαίνονται να έχουν κολλήσει σ ένα τρόπο συμπεριφοράς που υποτιμά τους φορείς.


Οι βουλευτές αγωνίζονται να κόψουν τον δρόμο μας…

Εδώ θα ανακοινώσω μια δήλωση που έκανε ο Τσετίν Μάντατζη σε μια τελετή σουνέτ στην Νικομήδεια. Είχε πει: «Στην Δυτική Θράκη ένα πρόβλημα υπάρχει. Θέλουμε θρησκευτικό ή πολιτικό ηγέτη; Όταν το ρυθμίσουμε αυτό στην Δυτική Θράκη δεν θα μείνει πολιτικό πρόβλημα». Τώρα λοιπόν εγώ λέω ότι είμαι θρησκευτικός ηγέτης.

Ορίστε ως πολιτικοί ηγέτες ας πάνε μπροστά μας. Όμως βλέπουμε ότι αγωνίζονται να κόψουν τον δρόμο μας. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Όποιος ποδοπατά την μειονότητα, όταν έρθει ο καιρός θα πάρει την απάντηση για αυτό. Προσέξτε οι μειονοτικοί βουλευτές πρέπει να είναι μαζί με την μειονότητα. Και στις καλές και στις δύσκολες μέρες της μειονότητας μαζί πρέπει να είναι. Και αυτό, ανεβαίνοντας στις μερσεντές, πετώντας με πολλά λεφτά, πηγαίνοντας δεξιά και αριστερά και στο τέλος ποδοπατώντας την μειονότητα, έ όχι δεν γίνεται!

Όποιος ποδοπατά την μειονότητα να μην έχει καμιά αμφιβολία πως όταν έρθει ο καιρός θα πάρει την απάντηση για αυτές του τις κινήσεις.
χρονος

Δεν υπάρχουν σχόλια: