Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.







Σήμερα, πραγματοποιήθηκε, στις 7:00 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος,η συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη ΕΡΝΤΟΓΑΝ . Ομως οι μισθοφόροι του Παπανδρέου και του Χρυσοχοΐδη έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής που έχουν εγκαθιδρύσει τα αφεντικά τους, ΔΝΤ, Ε.Ε. και Ερντογάν.

Η συγκέντρωση αντιμετώπισε ένα όργιο αστυνομικής βίας. Κλούβες και αναρίθμητοι άνδρες των ΜΑΤ απέκλεισαν τον χώρο, απαγορεύοντας την πρόσβαση και εγκλωβίζοντας τους πάνω από δύο χιλιάδες διαδηλωτές που κατάφεραν να φτάσουν στη συγκέντρωση.

Η αστυνομική βία ήρθε να συμπληρώσει τις προβοκάτσιες του Καρατζαφέρη και των λοιπών ακροδεξιών, καθώς και την καραντίνα που έστησαν τα ΜΜΕ, αποσιωπώντας τόσο το πραγματικό νόημα της επίσκεψης των νέων επικυρίαρχων, όσο και οποιαδήποτε κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας.

Οι εκπρόσωποι του νεο-οθωμανισμού έπρεπε να στήσουν στο Χίλτον το πάρτι του ξεπουλήματος και των εγκαινίων της «νέας εποχής», της συγκυβέρνησης της Ελλάδας με τους νεο-οθωμανούς του Νταβούτογλου, ανενόχλητοι από τους Έλληνες πολίτες, που το δικαίωμα έκφρασής τους υποτίθεται ότι προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Κι όταν αυτοί διεκδίκησαν το αυτονόητο, το δικαίωμα να διαδηλώνουν σε μια ελληνική, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, πρωτεύουσα, επιστρατεύτηκαν τα χημικά, το ξύλο και οι τραυματισμοί. Η διαδήλωση άντεξε και συνεχίστηκε παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις των ΜΑΤ. Η φωνή των διαδηλωτών ενάντια στο ξεπούλημα δεν πνίγηκε, κι ακούστηκε στους δρόμους της Αθήνας, παρά τα χημικά τα οποία αφειδώς χρησιμοποιήθηκαν. Για μας είναι μόνο η αρχή.

Ακούστηκαν τα συνθήματα:

- ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

- ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

- ΚΥΠΡΟΣ -ΑΡΜΕΝΙΑ -ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ -ΑΙΓΑΙΟ -ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΙΑΙΟ

- ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

- ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΤΖΗ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥ

- ΠΑΡΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ

- ΞΕΦΤΙΛΑ- ΞΕΦΤΙΛΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ,

Θα ακουστούν και πάλι στους δρόμους, παρά τη συνωμοσία της σιωπής που απλώνεται συστηματικά πάνω από την αγανάκτηση του λαού ενάντια στο ξεπούλημα της ζωής του και της χώρας του. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι οργανώσεις Εθνική Αρμενική Επιτροπή (ΕΑΠ) ΑΡΔΗΝ - ΡΗΞΗ, ΑΣΚΕ -ΔΗΚΚΙ, Ένωση Διαφύλαξης Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, Δημοκρατία- Πατρίδα, ΣΕΚ - ΣΕΥΑΕΔ, Χριστιανική Δημοκρατία καθώς και Οργανώσεις Κούρδων, Ποντίων, Κυπρίων και Οικολόγων.

Κοινό αίτημα του συλλαλητηρίου προς την κυβέρνηση της Τουρκίας ήταν:

- «Να αναγνωρίσει και να καταδικάσει τη γενοκτονία 1.500.000 αθώων Αρμενίων το 1915 και να αναλάβει τις ευθύνες της και

- Να επιστρέψει τα παράνομα κατεχόμενα ιστορικά αρμενικά εδάφη στο νόμιμο δικαιούχο τον αρμενικό λαό».

Στην ομιλία του ο Ταβίτ Μπεντροσιάν, από την ΕΑΠ, κάλεσε την Τουρκία «να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει στην Δημοκρατία της Αρμενίας και να σταματήσει τον εξοπλισμό του Αζερμπαϊτζάν, συμβάλλοντας έτσι στις πρωτοβουλίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, προς το οποίο πρέπει και να μεταβάλει τη στάση της».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή των άλλων φορέων υπογράμμισε ότι στη εκδήλωση αυτή όλοι οι αδικημένοι λαοί «ενώνουμε φωνή διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Τ. Ερντογάν όσο η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο και στην Θράκη, την κατοχή της Κύπρου από το 1974, την καταπίεση του Κουρδικού Λαού. Επίσης συνεχίζει τις αρνήσεις της ως προς τις γενοκτονίες του Ποντιακού Ελληνισμού, του Αρμενικού λαού και των Ασσυρίων»

1 σχόλιο:

Νικόλας είπε...

παιδιά, λίγη προσοχή, γιατί αναμεταδίδονται οι ειδήσεις λίγο κολοβομένες.
α. Την πορεία διοργάνωσε το περιοδικό Άρδην και η εφημερίδα Ρήξη. Όχι οι Αρμένιοι. Οι Αρμένιοι ήταν μία από τις 15 οργανώσεις-συλλογικότητες που συμμετείχαν, αλλά όχι οι κύριοι διοργανωτές. Άλλωστε ήταν και πολύ λίγοι. Πολύ περισσότεροι ήταν οι Κούρδοι, για παράδειγμα. Το τονίζω γιατί στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η είδηση ότι την πορεία έκαναν κάτι "Αρμένιοι και Κούρδοι". Λάθος. Δεν ήταν απλά μια εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τις γενοκτονίες τωΝ Τούρκων. Ήταν μία πορεία διαμαρτυρία για το ξεπούλημα της χώρας.
β. Την ίδια ώρα διοργανώθηκε από τον Στόχο δεύτερο συλλαλητήριο στη πλατεία Κολοκοτρώνη. Από εκεί προπερχεται και η φωτογραφία με το πανώ του στόχου. Μην συγχέετε τις δύο πορείες.