Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Χαντακώνουν την ιστορική Μαρώνεια

08.05.2010
«Δήμος Σαπών» θα λέγεται ο νέος Δήμος, αφού μπήκε δάκτυλος για να μην γίνει η μετονομασία




Η αρχαία Μαρώνεια μνημονεύεται στην Αθηναϊκή συμμαχία αφού συμμετείχε με δικές της τριήρεις
Δεύτερη ψυχρολουσία για τους κατοίκους του δήμου Μαρώνειας οι οποίοι με τίποτε δεν μπορούν να χωνέψουν τη συνένωσή τους με τον δήμο Σαπών. Το χάπι είχε χρυσωθεί με την ονομασία ότι δηλαδή ο νέος δήμος θα είχε την ονομασία Δήμος Μαρώνειας με έδρα τις Σάπες που όμως δεν τους βγήκε αληθινό το όνειρο, μια και ο νέος δήμος ανατολικά του νομού Ροδόπης θα ονομαστεί τελικά Δήμος Σαπών. Έτσι κι αυτό το όνειρο έγινε …απατηλό.

Δεν ξέρουμε ποιοι νοσηροί εγκέφαλοι έπραξαν το ατόπημα να μην ονομασθεί δήμος Μαρώνειας ο διευρυμένος δήμος από τον Καλλικράτη που θα συνενωθεί με τις Σάπες και περιέργως στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών ξαναεπέστρεψε η παλιά ονομασία δήμος Σαπών συνθλίβοντας ταυτόχρονα την ιστορία της ομηρικής Μαρώνειας.

Η είδηση πραγματικά δημιούργησε αγανάκτηση και προβληματισμό αφού κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι που δεν σκέπτονται το μέλλον της περιοχής, το ιστορικό παρελθόν και το πώς μπορεί να λειτουργήσεις ως κεφάλαιο και αναπτυξιακός πόρος θέλησαν να μείνουν προσκολλημένοι στο όνομα των Σαπών για μικροτοπικιστικούς λόγους χωρίς να βλέπουν την προοπτική ενός χώρου που αποτελεί το φιλέτο του νομού με αρχαιότητες, βιότοπους, σπήλαιο, παραδοσιακούς ελαιώνες, παραλίες, τουριστικό προορισμό αξιώσεων και χίλια δυο άλλα που είναι από μόνη της η περιοχή της Μαρώνειας.


Τους αφιερώνουμε κάποιες φωτογραφίες από τα αρχαϊκά νομίσματα και από την αναφορά της στην συμμετοχή της Αθηναϊκής συμμαχίας για να δουν τι πάνε να απεμπολήσουν. Το όνομα του δήμου πρέπει να επανέλθει σε Δήμο Μαρώνειας και αυτό είναι απαίτηση όλων!

μην ξεχνάμε και το τι έγινε με τον δήμο ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: