Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Αυτό έλειπε… ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.


ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΘΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.

ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΟΛΟΙ .ΣΑΣ ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;

ΡΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑ!!

Κατά παράφραση της (βραβευμένης) ταινίας "Όταν έκλαψε ο Νίτσε", ο τίτλος θα μπορούσε να είναι ως εξής: Όταν έκλαψε ο Φόμιν. Ο μεγάλος Ρώσος βολεϊμπολίστας, που βρέθηκε στο ΣΕΦ για το Φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο βόλεϊ.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν πολύ σκληρός, ακόμα και για τα δόντια της κραταιάς ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την πελώρια παράδοση (και) στο βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός έφθασε στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του, υποκλίθηκε, με τον τραυματία Ραϊμόν Βίλντε να παίζει τον ρόλο του Μπεν Χουρ, στην υπερδύναμη Μεσατζέρο Ραβένα, αλλά η ροή του ποταμού, που, ούτως ή άλλως δεν γυρίζει πίσω, ήταν τόσο έντονη που δεν άφηνε κανέναν αστερίσκο.

Θα επακολουθούσαν ακόμα περισσότερες ευρωπαϊκές διακρίσεις, ακόμα περισσότεροι τελικοί και δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, που σαν διαμάντια κοσμούν το μουσείο της ομάδας. Το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1996, το τρόπαιο των "Κουβανών" και το Τοπ Τιμς Καπ, με ηγέτη τον Αργεντινό Μάρκος Μιλίνκοβιτς, το 2005.

Το πρωί της Παρασκευής έγιναν τα χαρτιά και το μεσημέρι ο Ολυμπιακός δηλώθηκε για να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έστω και την ύστατη ώρα, αποκαταστάθηκε η δικαιοσύνη και η σπουδαιότερη ελληνική ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης θα παίξει στην πρώτη, τη τάξει, ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Θα ήταν πολιτισμικό σοκ οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο και στον Ερασιτέχνη το κατάλαβαν αυτό, ανεξαρτήτως από το αν η δυσκολία που επικρατεί μπορεί να γίνει εμπόδιο, προϊόντος του χρόνου και όταν έρθει η ώρα.

\ Μία τόσο ξαφνική πτώση, όμως, για τον πρωταθλητή Ελλάδος, με τη μυρωδιά της σαμπάνιας και τα χαμόγελα να είναι η πιο νωπή ανάμνηση, θα ήταν μία εικόνα που θα καταδείκνυε σήψη. Μία κατάσταση που θα ξεσήκωνε αλυσιδωτές αντιδράσεις και ενδεχομένως να ξεγύμνωνε τις συνέπειες. Εν πάση περιπτώσει, ο Ερασιτέχνης κερδίζει χρόνο, για να σώσει την κατάσταση και ο Ολυμπιακός θα πάρει μέρος κανονικά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: