Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τα άκουσε ο Θ.Ρουσόπουλος στο Πρωτοδικείο «Αρχιλαμόγιο της μεταπολίτευσης»...

Σε κλίμα έντασης συζητήθηκε την Πέμπτη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που έχει καταθέσει ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε βάρος των δημοσιογράφων Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Βλάχου και Γιάννη Ντάσκα.

Ο κ. Ρουσόπουλος -που ήταν παρών στο δικαστήριο -αξιώνει με την αγωγή του 300.000 ευρώ από τον καθένα από τους τρεις δημοσιογράφους για την ηθική βλάβη, που όπως υποστηρίζει, υπέστη από εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στις 24 Οκτωβρίου 2008. Στρέφεται ακόμη και κατά του τηλεοπτικού σταθμού, ζητώντας από τους κατά το νόμο υπεύθυνους να του καταβάλλουν αποζημίωση ύψους επίσης 300.000 ευρώ.

Με την έναρξη της συζήτησης της αγωγής, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλάχος αποκάλεσε «αρχιλαμόγιο της μεταπολίτευσης» τον κ. Ρουσόπουλο, ο οποίος παρευρίσκονταν συνεχώς στην αίθουσα του δικαστηρίου κρατώντας σημειώσεις για όλα όσα διαδραματίζονταν. Και την τοποθέτησή του αυτή επιδοκίμασαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους στη δικαστική αίθουσα, οι οποίοι παρότρυναν τον δημοσιογράφο να πει ακόμη περισσότερα. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας δεν αντέδρασε ούτε μια φορά στα όσα λέχθηκαν εις βάρος του από τον κ. Βλάχο αλλά και από τους παρευρισκόμενους στη δικαστική αίθουσα.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο δημοσιογράφος κ. Τάσος Τέλογλου ο οποίος κατέθεσε υπέρ του κ. Ρουσόπουλου. Στην κατάθεσή του υποστήριξε πως τα όσα παρουσιάστηκαν στην επίμαχη εκπομπή σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του κ. Ρουσόπουλου δεν ήταν διασταυρωμένα από τους τρεις δημοσιογράφους.

Ακόμη, ο κ. Τέλογλου ανέφερε ότι η οικονομική κατάσταση του πρώην υπουργού ήταν ανθηρή από την περίοδο που εκείνος δημοσιογραφούσε σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι και εφημερίδες. «Είπαν ότι μπήκε στη πολιτική άφραγκος» είπε ο κ. Τέλογλου και συνέχισε: «Αν όμως παρουσιάζονταν ότι είχε χρήματα από πριν δεν θα γίνονταν πιστευτός ο ισχυρισμός ότι έκλεψε».

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η απάντηση που έδωσε ο κ. Τέλογλου όταν ρωτήθηκε από την υπεράσπιση των δημοσιογράφων για το εάν το ακίνητο του κ. Ρουσόπουλου στο Καπανδρίτι που διαθέτει πισίνα, γήπεδα κλπ. Χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια ή όχι. Η απάντηση που έδωσε σε αυτή την ερώτηση ο δημοσιογράφος ήταν αρνητική.

Η υπεράσπιση πάντως των τριών δημοσιογράφων εστίασε στο δάνειο που έλαβε ο κ. Ρουσόπουλος από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων όντας βουλευτής προκειμένου να αγοράσει άλλο ακίνητο στο Παλαιό Ψυχικό. Όπως είπαν, το δάνειο αυτό το έλαβε χάρην της βουλευτικής του ιδιότητας εξασφαλίζοντας έτσι κέρδος αφού η αξία μεταπώλησης του συγκεκριμένου ακινήτου ήταν εξασφαλισμένη.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Παπαγιάνης και Δήμος Βερύκιος αλλά και ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Τσιτουρίδης. Στην κατάθεση του ο κ. Τσιτουρίδης ανέφερε ότι ο κ. Ρουσόπουλος άφησε πολλά ερωτήματα αναπάντητα σχετικά με την απόκτηση των περιουσιακών του στοιχείων. «Εγώ αν ήμουν στη θέση του κ. Ρουσόπουλου θα έκανα αγωγή για τα δημοσιεύματα που προηγήθηκαν και όχι για την εκπομπή. Δεν προάσπισε τον εαυτό του, όπως εγώ κρίνω ότι έπρεπε να τον προασπίσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιτουρίδης.

Οι δημοσιογράφοι Δ. Βερύκιος και Γ. Παπαγιάννης ανέφεραν ότι η εκπομπή είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το θέμα του κ. Ρουσόπουλου, δεδομένου ότι εκείνος μια ημέρα πριν είχε υποβάλλει την παραίτηση του.

Ειδικότερα, ο Γ. Παπαγιάννης ανέφερε ότι ο κ. Ρουσόπουλος ήταν ένας μέτριος δημοσιογράφος ενώ τόνισε ότι ο ισχυρισμός του πρώην υπουργού πως η κατοικία του στο Καπανδρίτι στοιχίζει 150.000 ευρώ είναι εξωπραγματικός. «Τόσο δεν κοστίζει ούτε μια γκαρσονιέρα στην Κυψέλη» ανέφερε ο μάρτυρας.

Από την πλευρά του ο κ. Βερύκιος κατέθεσε, μεταξύ άλλων, πως την περίοδο εκείνη ακόμη και ο συμπολιτευόμενος Τύπος ζητούσε την αποπομπή του κ. Ρουσόπουλου από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ τόνισε πως οι τρεις εναγόμενοι συνάδελφοί του μέσα από την επίμαχη εκπομπή άσκησαν κριτική στο «πολιτικό φαινόμενο» όπως επιτάσσει το καθήκον τους και ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτέθηκαν προσωπικά στον κ Ρουσόπουλο.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: