Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΤΗΣΕ 3-1 ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ






Ο Θρύλος είναι το μεγάλο αφεντικό του ελληνικού βόλεϊ. Ο Θρύλος είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θρόνο του και ο λαός του στα ουράνια, αφού ένας ακόμα τίτλος βάφτηκε κόκκινος και μάλιστα κόντρα «αιώνιο» αντίπαλο και εις τους αιώνας των αιώνων καλύτερου…. πελάτη. Και μπορεί η… φιέστα να άργησε μια μέρα, αλλά η προσμονή έκανε ακόμα πιο γλυκό τον 24ο τίτλο, που «κάρφωσε» με 3-1 σετ τον… πελάτη Παναθηναϊκό και μέσα σε αποθέωση έκανε το 3-1 στη σειρά των τελικών και κράτησε για μια ακόμα χρονιά τον τίτλο στο μεγάλο λιμάνι.

Image Ο Ιβάν ο τρομερός και η παρέα του, με εξαίρεση το τρίτο σετ, δεν είχαν πρόβλημα και από τη στιγμή που ο κόσμος έδινε τρελό ρυθμό στο κλειστό του Ρέντη, η νίκη έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Τυπική διαδικασία άλλωστε, αποτελούσε και ο τίτλος στο ξεκίνημα της σεζόν για τον καλό και πλήρη Ολυμπιακό, που παρά τις απουσίες στη διάρκεια της χρονιάς, την αποχώρηση του αρχιτέκτονα Άντερς Κρίστιανσον και τα οικονομικής φύσεως προβλήματα, έμεινε όρθιος και όπως και πέρυσι, έσπασε στα πλέι οφ το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού και σήκωσε πανάξια ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Image Ο Γιάννης Καλμαζίδης παρά την απειρία του και τις τεράστιες ευθύνες που κληρονόμησε από τον πολύπειρο Σουηδό προκάτοχο του, επέδειξε ζήλο και εργατικότητα στα κρίσιμα σημεία και απέδειξε ότι είναι ένας τεχνικός που διαθέτει σοβαρότητα. ταλέντο και ένα λαμπρό μέλλον. Από εκεί και πέρα ο Ιβάν Μίλκοβιτς αποτέλεσε για μια ακόμα χρονιά τον ακρογωνιαίο λίθο τις ομάδας αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός που του αποδίδεται ως κορυφαίος παίκτης του κόσμου.

Τι και αν όλοι οι συμπαίκτες του πλήν του Τζούριτς και του Σουλτανόπουλου, ήταν όλοι νεοφερμένοι, αυτός βρήκε σημείο επαφής και… μίλησε στο πιο κρίσιμο σημείο, οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου. Ο τελευταίος τελικός τώρα, δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα και δεν υπήρχε περίπτωση να γραφτεί στον φωτεινό πίνακα άλλο αποτέλεσμα πλην του 3-0.
Αναλυτικά τα σετ΅:25-20, 25-18, 22-25, 25-17.

Δεν υπάρχουν σχόλια: