Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αρνητική η απάντηση του FBI στην κυπριακή Αστυνομία για τις έρευνες της σορού του Τ. Παπαδόπουλου








Αρνητική ήταν η απάντηση των αμερικανών σχετικά με αίτημα της Κυπριακής Αστυνομίας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποιούνται για την ανεύρεση των υπόπτων της κλοπής της σορού του πρώην προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα η κυπριακή Αστυνομία είχε ζητήσει από αρμόδιες υπηρεσίες του FBI να συνδράμουν στις έρευνες μέσω πληροφοριών που θα μπορούσαν να αντληθούν από αμερικανικούς δορυφόρους παρακολούθησης που εποπτεύουν την περιοχή.

Η απαντητική επιστολή του αμερικανικού φορέα όμως η οποία έφτασε την Τετάρτη στα γραφεία της κυπριακής Αστυνομίας ήταν αρνητική καθώς οι αμερικανοί ανέφεραν, σύμφωνα με την επιστολή, πως δεν υπάρχει κάτι καταγεγραμμένο στους δορυφόρους τους.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά ελαχιστοποιήθηκαν οι ελπίδες των ανακριτών να βρουν κάποια άκρη που να οδηγούν στους βέβηλους και στα κίνητρά τους. Οι έρευνες πάντως της Αστυνομίας συνεχίζονται καθημερινά τόσο με την ανάλυση πληροφοριών όσο με την αξιολόγηση κάποιων στοιχείων.

Ωστόσο η ανυπαρξία οποιουδήποτε αξιόλογου στοιχείου, έχουν οδηγήσει τις έρευνες προς το παρών σε τέλμα. Πάντως η κυπριακή Αστυνομία σκοπεύει να προχωρήσει στην εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος στον τάφο αλλά και στο μνημείου του Τ. Παπαδόπουλου.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: