Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Καστίγιο: «Στην ομάδα που αγαπώ…»

Τυπική διαδικασία είναι η επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος αποχωρώντας από τα γραφεία της ΠΑΕ το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία και δήλωσε αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του να κατακτήσει πολλούς τίτλους, αρχής γενομένης από το φετινό πρωτάθλημα.

«Υπάρχει μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες και με μένα. Τώρα απλώς περιμένουμε ένα χαρτί που πρέπει να έρθει σήμερα ή αύριο για να περάσω από ιατρικές εξετάσεις, ώστε να τελειώσουν όλα το Σάββατο ή τη Δευτέρα. Οικονομικά δεν θα είναι το ίδιο για μένα όπως στη Σαχτάρ, αλλά δεν το κοιτάω καθόλου. Με ενδιαφέρει να παίζω στην ομάδα που αγαπώ και να νιώθω ευτυχισμένος», τόνισε ο 25χρονος άσος.

Όσο για τον κόσμο του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Το ήθελα πολύ και ο κόσμος έχει δείξει πως με αγαπά πολύ και θέλει να γυρίσω. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αγαπώ πολύ, πέρασα εδώ τα καλύτερά μου χρόνια και θα έχω την ευκαιρία να παίζω το ποδόσφαιρο που ξέρω, κάτι που δεν έκανα στο διάστημα που έλειπα. Ανυπομονώ να μπω μέσα στο γήπεδο και να νιώσω αυτό που αισθανόμουν όσο ήμουν εδώ».

Παρά το -5 από τον Παναθηναϊκό, ο Νέρι Καστίγιο έδωσε σύνθημα τίτλου. «Ο Ολυμπιακός πρέπει να κατακτά το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Έχουμε περάσει και πιο δύσκολες χρονιές, αλλά στο τέλος έχουμε πάρει τον τίτλο, γιατί έχουμε τους καλύτερους παίκτες, τους καλύτερους φιλάθλους και το καλύτερο γήπεδο. Πιστεύω πως δεν είναι τόσο δύσκολο, αρκεί η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη».

Όσο για την αγωνιστική του κατάσταση, είπε: «Θα χρειαστεί να κάνω προπονήσεις για να βρεθώ σε καλή κατάσταση. Δεν μπορούσα να γυμνάζομαι αυτό το διάστημα, γιατί στην Ουκρανία έχουν διακοπεί οι προπονήσεις και οι αγώνες λόγω των καιρικών συνθηκών».

Αγωνία για Γκαλέτι

Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι εξετάσεις στον Λουτσιάνο Γκαλέτι και τα αποτελέσματά τους, που θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, θα δείξουν αν και πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα γήπεδα. Ευτυχώς, η ζωή του Αργεντινού εξτρέμ δεν διατρέχει κίνδυνο και το πρόβλημα που παρουσιάζει στη νεφρική του λειτουργία είναι αντιμετωπίσιμο με συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Οι καρδιές των «ερυθρολεύκων» επέστρεψαν στις θέσεις τους και πλέον το επόμενο ερώτημα είναι αν ο «Λούτσι» θα μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να ακολουθήσει την αγωγή που θα του δώσουν οι γιατροί και να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση για κάποιους μήνες, ώστε να φανεί πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του στη θεραπεία και εν συνεχεία να κριθεί αν μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα. Το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σύντομα (σε ένα ή δύο μήνες) στους αγωνιστικούς χώρους ή να αποκλειστεί από τώρα το ενδεχόμενο να παίξει ξανά μπάλα συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Νέο ιατρικό ανακοινωθέν θα υπάρχει τις επόμενες ώρες, ενώ ο Γκαλέτι δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα.

Παίρνει θέση στην αποστολή ο Λούα Λούα

Η καλή παρουσία του Λούα Λούα στο φιλικό με τον Ιωνικό (3-1), όπου πέτυχε κι ένα γκολ, τον φέρνουν στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς της Κυριακής στην Καβάλα. Ο Κονγκολέζος επιθετικός είναι σε καλή κατάσταση, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν κενά μεσοεπιθετικά με τις απουσίες των Μήτρογλου (εκτός για 10 μέρες) και Γκαλέτι (σίγουρα απών και ο Ντουντού), ενώ αμφίβολος είναι και ο Νταρμπισάιρ, που πήγε στην Αγγλία για να κάνει ένεση στους κοιλιακούς. Πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Λεονάρντο, Όσκαρ και Ντιόγο.

www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: